Autor: Informer.rs

12.10.2019.

20:35

Foto:

Sport

(VIDEO) PJANIĆ VRATIO BOSNU U ŽIVOT! Finska isprašena sa četiri komada u Zenici, bitne pobede Danske i Rumunije!

U Sarajevu su već digli ruke od plasmana na Evropskog prvenstvo, ali nisu dozolili selektoru Prosinečkom da olako potone i napusti užarenu klupu.

Plodovi toga viđeni su večeras u Zenici, a Finska koja je briljirala u prethodnom delu kvalifikacija ispraćena je sa četiri gola ka Skandinaviji. 

Vodeći gol za izabranike Prosinečkog postigao je Izet Hajrović u 29. minutu, a Miralem Pjanić je osam minuta kasnije udvostručio prednost domaćih na 2:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola u mreži gostiju. Vezista Juventusa se u 58. minutu igre ponovo upisao u strelce, a konačnih 4:0 delo je 25-godišnjeg napadača MOL Ferhevara Armina Hodića u 73. minutu.

Utešni pogodak za Finsku postigao je Pohjanpalo posle prekida u 79. minutu.

U derbiju grupe D selekcija Danske je u finišu meča došla do pobede nad Švajcarcima. Pobedu timu sa severa Evrope doneo je Jusuf Poulsen u 84. minutu na asistenciju Kristijana Eriksena.

Rumuni su u poslednjih 15-ak minuta meča sa tri gola došlo do pobede na Farskim ostrvima, dok je jedini meč u ovom terminu završen najnepopulranijim rezultatom viđen u Tbilisiju, gde je domaća Gruzija uspela da odoli prvoplasiranoj Rebublici Irskoj i odigra 0:0.

Tagovi: