Autor: Informer.rs

15.10.2019.

15:11

Foto:

Sport

ZVEZDA ILI DINAMO? Evo šta kaže legendarni Darko Pančev, neće se dopasti "delijama"!

Nisu mu naravno promakli uspesi Crvene zvezde, koja dve godine zaredom igra u grupnoj fazi Lige šampiona

- Pratim Zvezdu, naravno. S obzirom na stanje u ligama na našem području, na to koliko je novca sada potrebno da bi se napravio jak tim, Zvezdini rezultati su odlični. O treneru Vladanu Milojeviću imam visoko mišljenje - rekao je za Večernji List Darko Pančev.

Kolegu iz Zagreba je interesovalo da li Darko Pančev može da uporedi trenutni kvalitet Crvene zvezde i Dinama.

Ne želim da gledam navijački i favorizujem Zvezdu, jer smatram da je Dinamo na ovom području najkonstantnija ekipa. Trenutno, te dve ekipe imaju najbolje sastave. Iako moram da napomenem da je i Partizan polako počeo da gradi dobar sastav. Dobri rezultati poklopili su se dolaskom Milojevića i Bjelice. Obojica su dobri treneri. Ali mišljenja sam da ako nemaš dobre igrače i dobru ekipu uzalud ti dobar trener. Znači, dobri igrači su ključni za uspeh.

Pohvalio je Pančev Luku Modrića zbog brojnih individualnih priznanja, ali...

- Modrić je svakako veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Međutim, mislim da on nije najbolji hrvatski igrač u istoriji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima.

Ima interesantno viđenje o tome da sve više timova igra bez klasične devetke.

- Sve velike ekipe koje su osvajale trofeje imale su dobre strelce. U Barsi je Saurez, u Realu je to bio Ronaldo. u Bajernu je Levandovski, Atletiko je mnogo polagao u Dijega Kostu, kao i Siti u Aguera. Da li bi neki od tih klubova osvojio sve te trofeje da u sastavu nije imao rasne golgetere?

Bonus video

Tagovi: