Autor: Informer.rs

23.10.2019.

22:57

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) LUDILO U SALCBURGU! Napoli preživeo goleadu u Mocartovom gradu, mučenje Barse u Pragu, Interu derbi!

Kompletirano je treće kolo Lige šampiona, a bez obzira na to što se derbi večeri igrao na "Đuzepe Meaci" između Intera i Borusije, najuzbudljivije je bilo u Salcburgu gde je viđeno čak pet golova i gde je domaći tim ponovo pokazao da u svojim redovima ima pravu fudbalsku zver - mladog norveškog napadača Halanda.

On je postigao dva gola i u oba slučaja dovodio svoj tim do izjendačenja, ali je gol Lorenca Insinjea doneo konačnu pobedu izabranicima Karla Anćelotija.

Dris Mertens je doveo Napoli u vođstvo u 17. minutu, da bi Haland pet minuta pre odlaska na poluvreme izjednačio. Potom je Belgijanac u 64. vratio prednost gostima, ali je Norvežanin u 72. vratio aktivan rezultat domaćinu. Ipak, Insinje je samo 60 sekundi kasnije rastužio domaće.

U grupi E ubedljivu pobedu su ostvarili fudbaleri Liverpula koji su sa 4:1 slavili na gostovanju Genku uz sjajan nastup Aleksa Oks-Led Čemberlena, koji je postizao golove u drugom i 57. (posebno efektan), a u strelce su se upisali Sadio Mane i Mohamed Salah.

Barselona i Inter ostvarili su pobede u grupi E. Inter je posle očajnog starta u prva dva kola morao da reaguje i slavio je kod kuće protiv Borusije iz Dortmunda golovima Lautara Martineza i Kristijana Kandreve. Nasuprot "neroazurima", Barselona je uprkos ranom vođstvu u trećem minutu preko Mesija, dozvolila Slaviji u Pragu da izjednači u 50, ali su na kraju do pobede došli autogolom Olanijaka sedam minuta kasnije.

Benfika je u finišu meča obezbedila pobedu protiv Liona 2:1, dok je Lil u petom minutu nadoknade izjednačio protiv Valensije kod kuće.

U mečevima odigranim nešto ranije, Čelsi je slavio protiv Ajaksa sa 1:0 golom Mičija Batčuaja u 85. minutu, dok je Lajpcing nakon preokreta bio bolji od Zenita i slavio sa 2:1.

Liga šampiona - 3. kolo



Grupa E
Genk - Liverpul 1:4 (0:1)
(Odej - 88 - Oks-Čemberlen 2, 57, Mane 77, Salah 87)
Salcburg - Napoli 2:3 (1:1)
(Haland 40, 72 - Mertens 17, 64, Insinje 73)

Grupa F
Inter - Dortmund 2:0 (1:0)
(Martinez 22, Kandreva 89)
Slavija P. - Barselona 1:2 (0:1)
(Boril 50 - Mesi 3, Olanijaka a.g 57)

Grupa G
Lajpcig - Zenit 2:1 (0:1)
(Lemer u 49. i Sabicer u 59. za Lajpcig i Rakitski 25. za Zenit)
Benfika - Lion 2:1 (1:0)
(Rafa Silva 4, Pici 86 -  Depaj 70)

Grupa H
Ajaks - Čelsi 0:1 (0:0)
(Batšuaj u 86.)
Lil - Valensija 1:1 (0:0)
(Ikone 95 - Čerišev u 63.)

Kraj.

90+5. minut - GOOL! Lil stiže do izjednačenja u petom minutu nadoknade protiv Valensije - 1:1 golom Ikonea.

89. minut - GOOL! Inter potvrđuje pobedu protiv Borusije golom Kandreve u finišu meča.

88. minut - GOOL! Odej postiže počasni gol za Genk u ubedljivom porazu od Liverpula 4:1.

87. minut - GOOL! Liverpul stiže do ubedljivih 4:0. Strelac je Mohamed Salah.

86. minut - GOOL! Pici donosi novo vođstvo Benfiki 2:1 protiv Liona.

83. minut - Lautaro Martinez ne koristi penal. Burki mu je odbranio udarac. Ostaje 1:0 na "Meaci".

77. minut - GOOL - Sadio Mane donosi treći gol Liverpulu protiv Genka - 3:0.

73. minut - GOOL! Napoli se ne predaje i dolazi do novog vođstva. Strelac je Lorenco Insinje.

72. minut - GOOL! Salcburg stiže do novog izjednačenja protiv Napolija 2:2. Strelac je opet mladi norveški napadač Haland.

70. minut - GOOL! Memfis Depaj donosi izjendačenje Lionu na gostovanju Benfiki - 1:1.

64. minut - GOOL! Napoli vraća gol prednosti u Salcburgu novim pogotkom Mertensa. Italijanski tim sada vodi sa 2:1.

63. minut - GOOL! Denis Čerišev dovodi Valensiju u vođstvo protiv Lila 1:0, pa od sada na svakoj utakmici imamo bar gol.

57. minut - GOOL! Liverpul duplira prednost u Genku. Strelac je ponovo bio Oks-Čemberlen.

57. minut - GOOL! Barselona posle sedam minuta ponovo vraća prednost u Pragu. Novo vođstvo katalonskom klubu obezbedio je Luis Suarez.

50. minut - GOOL! Slavija stiže do izjednačenja protiv Barselone. Strelac je defanzivac Jan Boril nakon odlične kombinacije sa saigračem.

47. minut - Lep okret i pokušaj Kandreve, ali nema gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Meaci", a nedugo zatim i na ostalim utakmicama.

Poluvreme

46. minut - Odlična šansa Sanča i neverovatna odbrana Samira Handanovića. Nakon ove akcije sudija je označio kraj prvog poluvremena na "Meaci", a ubrzo se čuo sudijski zvižduk i na ostalim utakmicama.

40. minut - GOOL! Salcburg stiže do izjendačenja protiv Napolija 1:1. Strelac je, a ko drugi, mladi norveški napadač Erling Braunt Haland. 

33. minut - Solidan napad Intera. Kandreva je uputio centaršut ka Martinezu, ali je Akanđi (ne)propisno zaustavio Argentinca. Sudija je dao znak da se igra nastavi.

31. minut - Skromna Borusija u prvih pola sata igre. Prvi udarac ka golu Intera nemački tim je uputio posle pola časa igre i to prilično neprecizno od strane Aksela Vitsela.

22. minut - GOOL! Inter vodi 1:0 protiv Borusije iz Dortmunda nakon gola Lautara Martineza. Odlično se snašao argentinski napadač u kaznenom prostoru donevši veliku radost navijačima "neroazura".

17. minut - GOOL! Napoli stiže do vođstva u Salcburgu, a strelac je Dris Mertens.

17. minut - Nakon početne eksplozije golova usledilo je zatišje na utakmicama širom Evrope. Na derbi meču između Borusije i Intera još čekamo na pravu priliku.

Informer

Velika borba u Milanu

4. minut - GOOL! Benfika stiže do vođstva u ranoj fazi utakmice protiv Liona na "La Lužu" 1:0. Strelac vodećeg gola za tim iz Lisabona bio je Rafa Silva.

3. minut - GOOL! I Barselona stiže do ranog vođstva. Strelac je Leo Mesi na asistenciju Artura.

Informer

Slavlje igrača Barselone

2. minut - GOOL! Liverpul već vodi protiv Genka 1:0. Strelac je Alek Oks-Čemberlen.

1. minut - Počeli su dueli širom Evrope kojim će biti okončano 3. kolo Lige šampiona.

- Sve je spremno za početak preostalim šest mečeva u trećem kolu grupne faze Lige šampiona. Posebna pažnja biće usmerena na meč između Intera i Borusije u Milanu.

90+5 - Završen je meč i u Lajpcigu. Domaći tim je pobedi Zenit sa 2:1.

90+4 - Završen je meč u Amsterdamu. Čelsi dobija sa 1:0.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Amsterdamu.

86. minut - GOOL! Batšuj donosi vođstvo Čelsiju 1:0 i izvesnu pobedu. Zakucao je belgijski napadač loptu u mrežu Onane nakon centaršuta Pulišića i veštog propuštanja lopte Markusa Alonsa.

84. minut - Kontru Ajaksa i izglednu priliku da se približe golu Čelsija propustio je Tadić, čiji je ključni pas presekao Žoržinjo.

81. minut - Lep pokušaj Kristijana Pulišića u dalji ugao nije doneo željeno vođstvo Čelsiju u finišu meča.

73. minut - Kakva prilika za Čelsi i kakav promašaj Mičua Bačuvaja. Čelsijev napadač je iz izgledne prilike šutirao preko gola i propustio šansu za verovatno pobedonosni gol.

Informer

Fudbaleri Čelsija nakon promašaja Batšuaja!

59. minut - GOOL! Red Bul Lajpcig potpuno preokreće rezultat. Marsel Sabicer je postigao evrogol za 2:1u korist domaćeg tima u meču protiv Zenita. Uživajte u majstoriji.

59. minut - Najbolja prilika za Ajaks u drugom poluvremenu. Alvarez je pogodio stativu nakon ubačene lopte iz kornera. Sjajno je Meksikanac uplivao, ali nije imao sreće da lopta završi u mreži.

Informer

Alvarez žali zbog promašaja

49. minut - GOOL! Lajpcig dolazi od izjendačenja protiv Zenita. Strelac je bio mladi vezista Konrad Lemer nakon sjajne akcije u kojoj je najpre propustio loptu kroz noge.

46. minut - Počela su druga poluvremena.

Poluvreme

45+1. minut - Završeno je poluvreme na mečevima u Amsterdamu i Lajpcigu. Jedini gol u prvih 45 minuta postigao je Rakitski iz Zenita za vođstvo protiv Lajpciga, dok su u duelu između Ajaksa i Čelsija mreže mirovale.

Informer

Evrogol Rakitskog

45. minut - Napadi Ajaksa, koji je dominantniji u finišu prvog poluvremena protiču sa poluprilikama. Zijehov udarac je završio visoko preko gola. Igraće se jedan minut nadoknade.

36. minut - Poništen gol Ajaksa. Hakim Zijeh je centrirao u pravcu Kvinsija Promensa, holandski napadača je postigao gol, ali je on posle konsultovanja VAR-a poništan.

33. minut - Bez izrazitih prilika u prethodnom periodu na meču između Ajaksa i Čelsija. U završnoj trećini prvog poluvremena "kopljanici" su malo dodali gas.

25. minut - GOOL! Zenit stiže do vođstva protiv Red Bul Lajpciga 1:0. Strelac Rakitski posle odličnog udarca sa distance.

sport

15. minut - Sjajna prilika za Maunta. Nezgodno je gađao mladi fudbaler u bliži ugao Onane, ali je golman Ajaksa uspeo da je izbaci u korner.

Informer

Onana na visini zadatka

10. minut - Dobra kombinacija Ajaksovih igrača iz kornera i sjajn volej Van Der Beka, međutim lopta pogađa jednog od igrača Čelsija.

9. minut - Sporiji početak meča u Amsterdamu prekida udarac domaćeg igrača, ali lopta odlazi pored gola. Tadić je za sada neprimetan.

2. minut - Prvi ozbiljniji napad Ajaksa, ali je Van der Bek loše reagovao.

1. minut - Počeli su dueli u Amsterdamu i Lajpcigu.

18.55 - Igrači izlaze na teren.

18.45 - Izašle su prve postave timova u prva dva duela.

18.43 - Igrači Zenita, među njima i bivši reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, na zagrevanju pred sudar sa RB Lajpcigom.

Informer

Zagrevanje igrača Zenita

18.39 - Fudbaleri Čelsija igraju veoma bitan meč protiv Ajaksa.

Informer

Fudbaleri Čelsija

18.38 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na blog povodom mečeva trećeg kola Lige šampiona, a koje će otvoriti duel između Ajaksa i Čelsija na "Amsterdam Areni". Domaće će sa kapitenskom trakom predvoditi srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Tagovi: