23.11.2019.

08:35

Foto:

Sport

MIHA SE VRAĆA U BOLNICU! Evo šta srpskog trenera ček posle presađivanja koštane srži!

Legendarnom treneru Siniši Mihajloviću (50) presađena je koštana srž, saopšteno je sa Instituta za hematologiju u Bolonji! Mihajloviću je krajem prošlog meseca urađena transplantacija koštane srži od nepoznatog donora, a srpski trener dobro je podneo ovaj zahvat i u sredu je napustio bolnicu "Sant Orsola".

Obratiće se javnosti

Sledeće nedelje Mihajlović će sa doktorima govoriti o tome šta ga sad očekuje
Valter Sabatini, generalni direktor Bolonje


On je takođe završio i treći ciklus hemioterapija, koji su lekari označili kao ključni. Nekadašnjem fudbaleru je u julu ove godine dijagnostikovana akutna leukemija i otad traje njegova borba sa teškom bolešću.

Lepo raspoložen

Doktori koji leče trenera Bolonje poručuju da je Mihajlovićevo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Rezultati posle godinu dana

Postupak doniranja koštane srži preko se odvija prema strogim pravilima, uz zaštitu identiteta pacijenta i donora, koji se nikada ne upoznaju. U postupku traženja podudarnog davaoca upoređuju se brojni faktori, a zanimljivo je da krvna grupa pri tome ne igra nikakvu ulogu. Sam postupak transplantacije liči na klasičnu transfuziju krvi. Period nakon transplantacije je jako bitan. Obično pacijent provodi dve do tri nedelje u sterilnim uslovima, dok matične ćelije ne počnu da se reprodukuju i imunitet krene da se vraća u normalu. Da bi se transplantacija nazvala uspešnom, obično je potrebno da prođe najmanje godinu dana, a nekada i duže. U slučaju povratka bolesti postupak se može ponoviti, ali se rizici uvećavaju.

- Siniša Mihajlović je 20. novembra otpušten sa Instituta za hematologiju nakon što mu je 29. oktobra urađena transplantacija koštane srži od nepoznatog donora. Generalno stanje pacijenta i rezultati hematoloških testova su zadovoljavajući - navodi se u saopštenju klinike "Sant Orsola".

Mihajlović je zasad dobio tri runde borbe protiv opake bolesti, a od izvora bliskom legendarnom fudbaleru saznajemo da se Siniša trenutno oseća dobro.

- Miha je lepo raspoložen. Doktori kažu da lečenje ide onako kako su i planirali. Obavljena je transplantacija koštane srži i sada ga čekaju kontrole. Lečenje je dugo i iscrpljujuće, ali sve ide u dobrom smeru. Mnogi prijatelji i sportski radnici interesuju se za njegovo zdravstveno stanje i on uglavnom uvek nađe vremena da porazgovara sa svima - kaže naš sagovornik.

Vraća se u bolnicu

Viktorija: Malo mi za sreću treba

Ćerka Siniše Mihajlovića Viktorija na društvenoj mreži Instagram podelila je slike oca sa treninga Bolonje i poručila da joj je njegovo zdravlje najbitnije.
- Malo nam je potrebno da bismo bili srećni - poručuje Viktorija. Ona je uz video postavila i srce i sliku lopte.

Nekadašnji fudbaler, koji je kliniku napustio u pratnji supruge Arijane, odmah otišao na trening Bolonje. On je želeo da poseti svoj tim i da im poželi sreću pred duel sa Parmom na stadionu "Renato Dal'Ara" u nedelju (12.30) u 13. kolu Serije A.

Iako su mnogi mislili da će Miha voditi Bolonju u ovom meču, to ipak najverovatnije neće biti moguće. Prema saznanjima italijanskih medija, naš legendarni reprezentativac do ponedeljka mora da se vrati u bolnicu na dodatna ispitivanja.

Generalni direktor Bolonje Valter Sabatini kaže da će naredne nedelje biti saopšteno više informacija o zdravlju srpskog trenera.


- Sledeće nedelje Mihajlović i doktori iz klinike "Sant Orsola" održaće konferenciju za štampu na kojoj će govoriti o njegovom zdravstvenom stanju. Biće reči o tome kakvom je tretmanu podvrgnut, ali i šta ga očekuje u budućnosti - objašnjava Sabatini.
 

Bonus video

Tagovi: