Autor: Informer.rs

12.12.2019.

20:50

Foto:

Sport

(VIDEO) SRBI POKORILI SEVILJU! Vujadin Savić na asistenciju Uroša Matića doneo pobedu APOEL-u, Ajntraht izgubio, ali ide dalje!

Kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope se znalo da će klub iz Nikozije igrati nokaut fazu, ali je Savić sjajnim skokom posle kornera u 61. minutu samo ulepšao lepu jesen žuto-plavih.

U grupi B najveće razočarenje priredili su fudbaleri kijevskog Dinama koji su na svom terenu odigrali samo 1:1 protiv Lugana pa su eliminisani iz daljeg toka takmičenja. Iz ove grupe 1/16 finala Lige Evrope obezbedili su Malme i Kopenhegen, a u njihovom večerašnjem međusobnom duelu slavio je švedski tim, koji je i završio kao lider u grupi.

U grupi C Bazel i Hetafe su osigurali plasman u nokaut fazu. Bazel je sa 2:0 bio bolji od Trabzona, dok je Hetafe rezultatom 3:0 bio bolji od Krasnodara.

U grupi D LASK i Sporting su prošli dalje. Klub iz Graca je rezultatom 2:0 bio bolji od Sportinga obezbedivši prvo mesto u grupi u kojoj su još bili i PSV i Rozenborg.

U grupi E Kluž i Ren su već ranije obezbedili plasman u drugu fazu. Lacio je rutinski poražen na gostovanju u Renu sa 2:0, dok je Kluž istim rezultatom nadigrao Seltik.

Fudbaleri Ajntrahta strepeli su do poslednjeg trenutka za prolaz u nokaut fazu, pošto su poraženi od Gimaraeša sa 3:2, ali su zbog remija Standarda sa Arsenalom uspeli da se domognu naredne runde kao drugoplasirani tim.

Tagovi: