Autor: Informer.rs

24.12.2019.

19:50

Foto:

Sport

A IGRAO JE ZA VELIKE KLUBOVE! Jokan progovorio o svojoj najvećoj utakmici!

U intervjuu za Planet football srpski trener, koji danas radi u Kataru, rekao je da nigde nije tako uživao kao kada je bio igrač Partizana, pa još kada je dolazio dan večitog derbija sa Crvenom zvezdom.

Kada sam igrao za Partizan, počeo je rat pored moje zemlje. Ali, bio sam tada mlad, politika me nije zanimala, uživao sam u svom poslu, u tome što sam igrao za jedan od najvećih klubova bivše Jugoslavije, jedan od najvećih u ovom delu sveta. Derbi protiv Crvene zvezde se igrao pred 55.000 ljudi. Možemo danas da diskutujemo o kvalitetu fudbala, da li je dobar ili loš, ali je atmosfera oko derbija uvek fantastična. To je verovatno najveća utakmica čiji sam bio akter, kao igrač i kao trener - rekao je Jokanović.

Posle Humske, naredna stanica za Jokanovića je bila Španija. Svoje najlepše trenutke doživeo je u plavo-belom dresu Deportiva.

- Imali smo stvarno kompletan tim, 22 veoma kvalitetna igrača. Igrali smo sa Rojem Makajem u špicu, Maurom Silvom u sredini i mogao si da dodaš njima bilo koje igrače, znao si da će odigrati dobro. Makaj je bio stvarno dobar: brz, mogao je da postigne gol sa obe noge, a bio je savršen egzekutor. Mogao je uz njega da igra Pauleta ili Đalminja ili Flores, u svakoj varijanti bio je to vrlo moćan navalni red Deportiva - rekao je srpski trener.

Te 2000. godine na Rijazor je stigla prva i jedina titula šampiona Španije, a Jokanović je bio deo tog tima.

- Havijer Irureta je bio trener, a ja sam bio njegov izbor. Doveo me u Deportivo i bilo je to sjajno iskustvo za mene. Osvojili smo jednu od najjačih liga, a odigrao sam više od 20 utakmica. Stvarno sam uživao tamo, da bih posle toga napravio sledeći korak u karijeri i otišao u Čelsi. Promenio sam i klub i zemlju - naveo je on.

Bonus video:

Tagovi: