19.02.2020.

20:28

Foto:

Sport

DEČKO, TI SE SA NAMA ŠALIŠ? Haland tvrdi da može još bolje!

- Drago mi je što sam proglašen igračem utakmice, ali osećam kao da mogu mnogo bolje. Moram da igram bolje na ovom nivou, da naporno radim kako bih napredovao - naveo je Haland posle utakmice u Dortmundu.

Haland je sa dva gola doneo u utorak uveče pobedu Borusiji u Dortmundu nad Pari Sen Žermenom rezultatom 2:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Od dolaska u Borusiju Dortmund dao 11 golova na sedam utakmica.

Haland je od dolaska u Dortmund u januaru davao golove na svakih 41 minut i samo je 11 igrača u Bundesligi postiglo više pogodaka, iako je norveški napadač igrao samo pet utakmica.

Ovaj 19-godišnji napadač iz Norveške je uz Roberta Levandovskog najbolji strelac Lige šampiona sa 10 pogodaka.

SUBOTIĆ PUKAO OD BIVŠEG KLUBA! Haland nastavio da rešeta u petardi Borusije protiv Union Berlina, remi Ajntrahta, Bajern na ekspres pogon! (VIDEO)


Dva gola protiv PSŽ-a su ga odvela u istoriju. Postao je prvi tinejdžer koji je dao dvocifreni broj golova tokom jedne sezone u Ligi šampiona.

Zanimljivo je da je dao više golova ove sezone u Ligi šampiona nego ceo tim Barselone.

Govoreći o samoj utakmici protiv francuskog kluba, Haland je ocenio da je rezultat od 2:1 opasan pred revanš.

- PSŽ je veoma jak tim i i dalje ima dobre šanse za plasman dalje - kazao je Haland.

Pohvalno o Halandu govorili su saigrači, a Aksel Vitsel je rekao da je on veliki talenat koji ima još mnogo mesta za napredak, a na putu je da postane jedan od najboljih svetskih fudbalera.

Bonus video:

Tagovi: