Autor: Informer.rs

20.02.2020.

10:31

Foto:

Sport

KRSTAJIĆ PROGOVORIO PRED VAŽAN MEČ SRBIJE! Moji rezultati su potcenjeni! Tumbaković ima iste probleme!

- Razultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Eto, sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem - kazao je za Žurnal malden Krstajić. 

Sudeći po rečima nekadašnjeg selektora nije baš sve bilo kristalno u nacionalnom timu - da li jurimo rezultat ili želimo da izguramo mlade igrače ili želimo sve.

- Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju, Sergej Milinković Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić... nemaju kontunitet igara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi - pita se Krstajić zaboravljajući da Grujić ni kod njega nije igrao.

Možda bi sve i prošlo sasvim drugačije da nije bilo onih 0:5 protiv Ukrajine...

- Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 0:1 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugaije.

Krstajić dodaje da se moža previše očekuje od reprezentacije.

- Možda i novinari očekuju više nego što možemo, jer nismo velesila i treba da u nekim situacijama da reaguju drugačije, a ne prenošenjem negativnih stvari u javnost.

Baraž meč za plasman na prvenstvo Evrope naša reprezentacija igraće u gostima protiv Norveške 26. marta.

Bonus video

Tagovi: