Autor: Informer.rs

14.03.2020.

07:44

Foto:

Sport

VAŽNA VEST! Ova odluka FIFA SVE GOVORI! Igrači ne moraju u reprezentacije, evo šta to znači za Srbiju!

Prijateljski mečevi i zvanični mečevi pod okriljem FIFA igraće se od 23. do 31. marta, dok će žene igrati 6. do 15. aprila.

- FIFA shvata da odigravanje utakmica u pomenutim terminama i u trenutnim okolnostima može da predstavlja potencijalne zdravstvene rizike za igrace i širu javnost. Takode, sportski integritet utakmica u kojima su odredene selekcije oslabljene jer bi ostale bez nekih od najboljih igrača bio bi i te kako ugrožen. Da bi se izbegli nepotrebni zdravstveni rizici, ali i eventualne sportske nepoštenosti, reporuka FIFA je da sve utakmice planirane za mart i april budu odložene.

FIFA smatra da odigravanje mečeva u ovakvim uslovima ne bi bio samo potencijalni rizik po zdravlje igrača i javno zdravlje uopšte, već da bi najverovatnije ugrozilo i integritet takvih mečeva u kojima neke reprezentacije ne bi mogle da računaju na svoje najbolje timove dok druge ne bi imale taj problem.

- Konačna odluka o otkazivanju mečeva ili njihovom odigravanju ostaje na organizatorima kao i odgovarajućim savezima u slučaju prijateljskih mečeva -  dodaje se u saopštenju.

Srbija bi 26. marta trebalo da gostuje Norveškoj i odigra polufinalni mec baraža Divizije C Lige nacija. Kako trenutno stvari stoje taj meč vrlo verovatno neće biti odigran u datom terminu, ali i dalje se čeka zvanicna odluka UEFA. 

Norvežani su već najavili da nisu za to da se utakmica igra 26. marta. 

Bonus video

Tagovi: