Autor: Informer.rs

18.03.2020.

13:08

Foto:

Sport

ŠTA ĆE BITI S KUPOM? Evo koji je mogući scenario!

Takva mogućnost precizirana je pravilima takmičenja, te Sportski žurnal podseća da se pehar, trenutno u vlasništvu Partizana (četvorostruki uzastopni pobednik) nikom ne bi ni dodelio, a da bi drugoplasirani tim na superligaškoj tabeli - u ovom slučaju crno-beli - dobio privilegiju namenjenu osvajaču masovnijeg takmičenja, tako što bi od drugog kola počeo naredno izdanje kvalifikacija za Ligu Evrope. Naravno, kad za to dođe vreme.

Jer, trenutno, zbog pandemija virusa korona, o fudbalu niko u FSS ne razmišlja previše.

- Sudbina kupa biće kao i prvenstva. Ukoliko se nastavi borba za bodove, onda ćemo privesti kraju i drugo takmičenje. Otkazali smo žreb, jer u ovakvim okolnostima nije dozvoljeno okupljanje - napomenuo je za Žurnal Miodrag Janković, predsednik Tamičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Prethodni put kad je u dužem vremenskom periodu stala lopta u našoj državi, u prolee 1999. zbog NATO bombardovanja, za prvaka je proglašen tadašnji lider prvenstvene trke, Partizan, dok je takmičenje u kupu privedeno kraju, tako što su tek u junu igrani polufinalni mečevi (Crvena zvezda eliminsala Vojvodinu, a Parni valjak Obilić), da bi u finalu, istog meseca, na Marakani, crveno-beli savladali večitog rivala, 4:2.

- Klubovi su tad mogli da treniraju i igraju humanitarne mečeve. Sad su zabranjene aktivnosti na fudbalskim terenima, tako da ne možemo da predvidimo da ćemo imati vremena i prostora da dobijemo pobednika - kaže Janković.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije osigurali su:Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Čukarički, Mladost, Radnički Niš, Inđija i Radnik.

Bonus video