Autor: Informer.rs

20.03.2020.

11:11

Foto:

Sport

REORGANIZACIJA FUDBALA U SRBIJI POSLE KORONE! Đorić ima ideju: Skraćenje liga posle virusa!

Postoje razne ideje od toga da se odigra samo osnovni deo šampionata (dakle bez plej-ofa), do glasnih razmišljanja da treba preskočiti završnicu Kupa.

Nekadašnji selektor reprezentacije naše zemlje Milovan Đorić poručio je u razgovoru za Žurnal da ne smemo da upadnemo u klopku kao posle bombardovanja i zadovoljimo brojne interese tako što će lige biti pročirene.

EVO NAS POD MASKAMA! Partizan održava formu u kućnim uslovima!

ATOMSKO DRUGO POLUVREME! Partizan EKSPRESNO došao do dva gola i ukrotio Zmajeve na krovu!



Kad se sve ovo završi, bez obzira kad će to da se dogodi, imaćemo priliku za reorganizaciju svih liga i da se fudbal dovede u red, odnosno postave stvari na prava mesta. Ne kažem da je sada nered, naprotiv, ali, ne smemo zbog virusa korona da pravimo kompromise i ne daj bože - proširujemo lige ako se prvenstva ne okončaju... - poručio je u razgovoru za Žurnal Milovan Đorić.

On kaže da rešenje treba pronaći na drugoj strani.

- Ne da nisam za proširenje liga jer bi to bila velika greška, nego sam za skraćenje! Od Super lige, Prve i Srpske – sve treba skratiti, a od zona ka nižim, proširiti. Samo tako pojačaćemo konkurentnost i koliko-toliko stvoriti uslove za poboljšanje kvaliteta fudbala.

Nekadašnji funkcioner Fudbalskog saveza Srbije postavlja i pitanje kao konkretni argument:

- Recite mi, kad je poslednji put neki fudbaler iz srpskih liga prešao i zaigrao u superligaškoj ekipi? Da stigne do Zvezde ili Partizana, o tome i da ne govorimo. Mnogi klubovi koji objektivno gledano i ne zaslužuju po organizacionoj sposobnosti i infrastrukturi da igraju u sadašnjim rangovima, pali bi niže, ali u borbi za kvalitet fudbala ne sme da bude kompromisa - jasan je Đorić.

Bonus video