28.03.2020.

12:21

Foto:

Sport

PROBUDIO SE IZ KOME POSLE TRI GODINE! Bivši igrač Ajaksa komunicira sa porodicom i GLEDA FUDBAL!

Istina, za sada samo osmehom i mimikom lica, ali njegova porodica veruje da će se popularni Api u potpunosti oporaviti.

Nekada velika nada "kopljanika", ali i jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu, doživeo je infarkt 8. jula 2017. godine na pripremnoj utakmici protiv Verdera u Austriji. Odmah je helikopterom prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da mu lekar Ajaksa nije pružio adekvatnu pomoć na terenu (pogledajte tekst u okviru), zbog čega je došlo do oštećenja mozga. Nuri je pao u komu, a doktori su tvrdili da ne postoje gotovo nikakve šanse da će se mladi fudbaler ikad probuditi.

Gleda fudbal

Ipak, Nurijev rođeni brat Abderhaim nedavno je obradovao javnost dobrim vestima.

- Api više nije u komi, sada je budan. Mnogo bolje se oporavlja otkad je kod kuće nego što je to bilo dok je bio u bolnici. Svestan je gde se nalazi, ponovo je u porodičnom okruženju i to mu prija. Spava, jede, kija, podriguje, ali je i dalje vezan za krevet i u velikoj meri zavisi od nas. Mi mu pomažemo. Kada se oseća dobro, može čak i da komunicira tako što pomera obrve ili se nasmeje. Ali to ne traje dugo, brzo se umori - objasnio je Abderhaim Nuri.

Brat bivšeg veziste Ajaksa kaže da Api zajedno sa ostalim ukućanima gleda fudbalske utakmice i da mu to prija.
- Razgovaramo sa njim kao da nije bolestan, zajedno sa nama gleda fudbal u dnevnoj sobi i to mu se baš dopada. Često pokazuje emocije, ali sa druge strane, nekad ima snage samo da se osmehne. To nama mnogo znači i mi i taj osmeh umemo da cenimo - istakao je Abderhaim.

Porodica se nada čudu

Otac Abdelaka Nurija Mohamed nada se da je ovo samo prvi korak ka potpunom oporavku njegovog sina.

- Brinemo o Apiju najbolje što možemo. Naravno, verujemo u čudo i to da će se potpuno oporaviti. Težak period je iza nas, ali uvereni smo da će se sve dobro završiti - rekao je Mohamed Nuri.

Bonus video: