Autor: Informer.rs

07.04.2020.

13:21

Foto:

Sport

FUDBALSKI UMETNIK! Kako je Antić jednim potezom promenio istoriju Barselone i spasao jednu veliku karijeru!

- Posle smene Luja van Gala u Barselonu je stigao Radomir Antić. To je trener koji je u tim doneo dugo čekano jedinstvo, a mene oslobodio defanzivnih zadataka u igri. Radomir mi je odmah rekao da sam mu potreban odmah iza napadačke linije. Poslao me je duboko u protivnički deo terena, zahtevajući da delujem iz drugog plana. Govorio je „Koku i Ročembak će oduzimati lopte, tvoji zadaci su drugačiji - otkrio je Ćavi u svojoj autobiografiji.

Informer

Ćavi je otkrio da je Antić bio jedinstven.

 Nikad nam nije razbijao glavu različitim taktikama, već nam je govorio „ti radiš to, to ili to“. I tačka. Želim da se prisetim i Antićevog pomoćnika Rešada Kunovca. Vrlo prijatan čovek, koji nam je razbijao monotoniju na treninzima raznim zanimljivim vežbama. Ipak, najvažnija stvar u Antićevoj eri bila su okupljanja pred utakmicu, u koje su bili uključeni zajednički odlasci na masažu, u saunu i na akupunkturu. Cilj toga je bila relaksacija i stvaranje timskog duha - napisao je Ćavi.

Sjajni vezista smatra da je upravo Antić zaslužan za rezultate koje je Barsa kasnije imala.

- Nema sumnje da je Srbin svojim metodama uspeo da od nas napravi monolitni kolektiv, ali s njim nije produžen ugovor. Antić nije mogao da predvidi da je budućnost Barselone već poverena drugom čoveku - zaključio je Ćavi.

Bonus video: