Autor: Informer.rs

12.04.2020.

08:11

Foto:

Sport

VIROLOG REKAO ONO ŠTO MNOGI NE ŽELE DA ČUJU! Sezona se NEĆE ZAVRŠITI, shvata to i UEFA!

To se nije dopalo UEFA, koja je poručila da sezone moraju da se završe, a čak je i zapretila da klubovi iz Belgije neće moći da igraju evropska takmičenja.

Belgijski virolog Mark van Ranst odgovoran je za odluku da se liga ne nastavlja, a u pitanju je eminentni stručnjak čije se ime izgovara sa poštovanjem u naučnim krugovima. On je ubeđen da ni UEFA nije siguran da li bi trebalo da se nastave fudbalska prvenstav širom Evrope.

- Imam utisak da UEFA polako uviđa da nije moguće više igrati fudbal ove sezone - rekao je virusolog Mark van Ranst koji je savetovao Belgijance da proglase Klub Briž za šampiona - što je prvi slučaj zabeležen u Evropi.

Niko ne može da krivi belgijske klubove što su doneli takvu odluku. Iz tamošnje lige veruju da je potrebno tri ili četiri nedelje treninga pre nego što dođe do igranja zvaničnih mečeva".

- To znači da nije realno da se sezona završiti - naglasio je Van Ranst.

Poznati virusolog dodaje da su razgovarali sa deset stručnjaka pre nego što su odlučili da odustanu od nastavka šampionata, a poručuje da će "masovni događaji", poput fudbalskih utakmica i muzičkih festivala, biti poslednji koji će se vratiti u normalu posle pandemije korona virusa.

Bonus video