13.04.2020.

15:25

Foto:

Sport

ODBOJKAŠ ROSIĆ BOLNIČKE DANE PROVODIO SA PREDSEDNIKOM FSS: Sa Kokezom su brže prolazili!

On je preležao koronavirus, srećom potpuno se oporavio i sad se nalazi u kućnoj izolaciji, a u izjavi za Informer opisao je kako je preživeo bolničke dane.

- Bio sam najpre na infektivnoj klinici, a onda u bolnici „Dragiša Mišović“. Kad sam došao na infektivnu, smestili su me u sobu gde sam ugledao Kokezu. Nismo se poznavali ranije, mada sam znao ko je čovek. Njemu su već bili prošli simptomi koje je imao i bio je prilično dobro, tako da je i na mene delovao umirujuće. Ja srećom nisam ni imao ozbiljnije simptome od povišene temperature nekoliko dana. Vreme smo uglavnom provodili razmišljajući o nekim lepim stvarima – kaže poznati odbojkaš.

Prema njegovim rečima, izbegavali su čitanje vesti, kako se ne bi opterećivali vestima vezanim za broj obolelih i umrlih od koronavirusa.

- Trudili smo se da ne čitamo novine niti bilo kakve vesti, jer na sve strane je bilo nešto vezano za koronavirus. Uglavnom smo pričali o običnim životnim temama, o lepim stvarima, putovanjima, gledali smo da ispunimo vreme tako da ne razmišljamo o bolesti. Čitali smo, gledali serije i filmove, dan je nekako prolazio. Znate, dug je dan kad se probudite u šest ujutru, a osuđeni ste samo na krevet. Srećom, niko od nas nije imao neke teže simptome, pa nas to nije dodatno slomilo – ispričao je Rosić.

Nakon vremena provedenog u bolnicama, Rosić je nekoliko dana boravio i na Sjamu, gde se nalaze svi oni sa lakšim simptomima.

- Nakon bolnice u kojoj sam bio isključivo u krevetu, na Sajmu sam osetio jednu vrstu olakšanja, jer sam mogao da ustanem, prošetam... Video sam razne izveštaje kako je tamo i šta se dešava, ali nisam siguran šta ljudi očekuju. Ja razumem da su svi navikli na kuće, stanove, hotele, ali valjda je jasno da je u vanrednom stanju ono nešto što je u datim uslovima bilo moguće improvizovati. O doktorima tek ne treba trošiti reči. Nije im nimalo lako. Rade po ko zna koliko sati i sve vreme na sebi imaju ono odelo u kojem je verovatno mnogo vrućina. Mora tako, jer ne daj Bože da nam se doktori zaraze. O njima imam samo reči hvale – zaključio je Rosić.

Zapratite našu novu stranicu na Facebook - Informer Sport.

Bonus video