16.04.2020.

08:03

Foto:

Sport

SRPSKI FUDBALER ZABRINUT ZBOG POSLEDICA KORONE! Subotić: Nadam se da će epidemija ujediniti svet

Iskusni štoper Uniona iz Berlina, osim po fudbalskom umeću, poznat je i po tome što zna da priča i o mnogim stvarima koje nisu u vezi sa sportom. Takođe, bavi se i humanitarnim radom, pomaže gladnima u Africi, a nada se i da će epidemija koronavirusa koja je zadesila svet probuditi ono najbolje u ljudima.

- Uprkos ozbiljnom zdravstvenoj, društvenoj i ekonomskoj krizi kroz koju prolazimo, ja sam u prilično komotnoj situaciji. Ne spadam u rizičnu grupu, ne brinem o ekonomskim gubicima i imam pun frižider. Za razliku od miliona Nemaca. Nadam se da će ovo ujediniti svet. On je postao manji nego pre 100 godina i sada je važno popraviti životne uslove svuda - jasan je Subotić.

Uplašen za druge

Ja sam u prilično komotnoj situaciji, imam pun frižider, za razliku od miliona Nemaca
Neven Subotić

Momak iz Banjaluke je društveno osvešćen, a njegov život i karijera prolaze bez skandala. Nikada se u javnosti nije razbacivao skupim kolima, niti je viđen u provodu. Zato i ima svako pravo da komentariše i vrednosti u savremenom dobu.

- Mislim da je vreme da se naše vrednosti preispitaju. Virus nam je pokazao da ima još mnogo da se radi na prevenciji i organizaciji. Ne može se uvek računati na čistu sreću - dodaje Subotić.

Bivši srpski reprezentativac se plaši da će, posle svega, ipak sve da se vrati na staro, bar kada je u pitanju fudbalsko tržište.

- Tržište fudbalera je izmaklo kontroli. Verujem da ćemo se za dve-tri godine vratiti na nivo pre epidemije i da će se fudbaleri opet prodavati za stotine miliona. U fudbalu se pre i iznad svega juri profit, a to mi se nikako ne sviđa - zaključuje Subotić.