Autor: Informer.rs

17.04.2020.

10:26

Foto:

Sport

DOBAR, LEP I JEFTIN! Španci poludeli za Rajkovićem!

O tome svedoči i naslovna strana lokalnog Estadio Deportiva, najpouzdanijeg izvora kad govorimo o zbivanjima u Sevilji i ostalim klubovima iz Andaluzije.

Dobar, lep i još jeftiniji - piše ne naslovnoj strani  Estadio deportiva koji ističe da bi velika finansijska kriza izazvana posledicama korona virusa mogla da ubrza Rajkovićev dolazak na stadion “Sančez Pishuan”.

Prvi kontakti su navodno već uspostavljeni. Mada je jasno da neće to ići tako brzo, jer svi čekaju da vide šta će prvo biti sa prekinutom sezonom. Francuski klubovi već su ostali bez jedne rate od TV prava, a da će izgubiti još jednu, poslednju, te da će ukupan minus samo na osnovu toga značajno prevazići granicu od 100.000.000 evra.

To znači i da će Rajkovićev klub morati značajno da spusti cenu, iako se nadao da će propisno da zaradi na golmanu koga je letos doveo za skromnih 5.000.000 evra. Pre krize tražio je sedmocifreno obeštećenje, ali sada neće moći previše da zateže. Rajković je najtraktivniji Remsov igrač na tržištu i njegova prodaja je najlakši način da se unese neki novac u kasu i prebrodi krizni period.

Informer

Sportski direktor Sevilje Monći za Rajkovića je, tvrdi Estadio Deportivo, ozbiljno zagrizao. Hteo ga je uostalom i letos, kao i Hetafe, Monako, Nica, Porto i Ajaks, ali je Rems bio najkonkretniji i doveo ga iz Makabija iz Tel Aviva.

Rajković ima najviše odbrana u Ligi 1, zaustavio je čak 79,1 odsto lopti koje su išle u okvir njegovog gola, primio je najmanje golova, 21 na 28 utakmica, pride je Monćijevu pažnju privukao ogromnim rasponom ruku od 192 centimetara i dobrom igrom nogom što u Sevilji posebno cene.

Rajkovićeva vrednost na specijalizovanom portalu Transfermakt procenjena je na 5.500.000 evra.

Bonus video