Autor: Informer.rs

18.04.2020.

16:43

Foto:

Sport

MANDARIĆU PREKIPELO, UDARIO PO IGRAČIMA! Razočarali su me, a ja sam ih doveo, zarađivali su nekoliko stotina evra!

Bogati biznismen srpskih korena odavno planira odlazak, a ali pandemija COVID-19 kap je koja je prelila čašu.

U Ljubljani se veliki broj igrača usprotivio smanjenju plata, što je Mandarića razljutilo do te mere da je javno opleo po njima.

- Neki igrači od kojih se očekivalo mnogo više su me razočarali. Pokazali su da su sebični ili su bili jako tihi i čekali praktično poslednji trenutak da vide kako će stvari da se odvijaju. Očekivao sam malo više solidarnosti i poštovanja. To su mahom igrači koje sam doveo iz drugih sredina gde su mesečno zarađivali po nekoliko stotina evra -  kaže Mandarić za slovenački Dnevnik i nastavlja:

- Čisto sumnjam da ima klubova u okolini sa većim platama od onih u Olimpiji. Ali, nikada nije samo u pitanju novac. Možda sam bio suviše naivan kada sam očekivao lojalnost i, na kraju, zahvalnost prema klubu kojem sam dao sve u ovih pet godina.

Mandarić je toliko razočaran, da je rastanak jedino rešenje.

- Verovatno sam preterao kada sam verovao da će biti pojedinaca koji će pratiti model daleko plaćenijih igrača i izaći pred tim s rečima podrške kako bi se pomoglo klubu. Sve to jako je uticalo na moje dalje planove. Prvi put sam se zaista zapitao u čemu je poenta svega ovog, zašto da trošim dalje porodični novac u ovim okolnostima.

Mandarić obećava da će da uradi sve kako bi Olimpija ostala s nešto novca da se završi sezona.

- Uradiću sve kako bih obezbedio novac da se završi takmičenje. Mnogo toga zavisi od različitih okolnosti, ali na njih nemam mnogo uticaja.

Potraga za novim vlasnikom Olimpije se nastavlja, a planovi da se dovedu biznismeni iz Nemačke su na kraju propali.

I dalje nisam potpuno očajan po pitanju nalaženja novog investitora, mada sam sve više pesimističan. Svi zainteresovani su dobrodošli. U nedostatku istih, svi znamo šta to znači za klub... Ako Olimpija zavisi samo od Milana Mandarića, onda to ništa ne valja. Iscrpeo sam energiju, želju i potrošio suviše novca na fudbal. Već sam se spakovao do pola. Vreme je da se pozdravimo. U novoj sezoni sigurno neću biti vlasnik, ni predsednik Olimpije, to je sigurno.

Zapratite našu novu stranicu na Facebook - Informer Sport.


Bonus video