Autor: Informer.rs

24.04.2020.

20:10

Foto:

Sport

FRKA U GRČKOJ! OLIMPIJAKOS PRED IZBACIVANJEM! Marinakis i BIVŠI TRENER ZVEZDE optuženi ZA NAMEŠTANJE!

Grčki fudbalski klubovi Olimpijakos i Atromitos nalaze se pred izbacivanjem u niži rang takmičenja, a njihove gazde Evangelos Marinakis i Jorgos Spanos pred zatvorksom kaznom i doživotnom zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu, prenose strani mediji.

HTEO DA NAMEŠTA UTAKMICE SA ALBANCEM, PA OSUĐEN NA PET GODINA! Bivši fudbaler Mančester sitija dobio žestoku kaznu!

Pomenuti funkcioneri se nalaze na vrhu liste od 15 osoba koji su optuženi u skladu sa odredbama člana 27. Kodeksa Helenskog fudbalskog saveza (EPO) o "nameštanju rezultata utakmice u svrhu klađenja".

Navodi istražnog odeljenja Etičke komisije EPO-a sada se prosleđuju pravosudnom odeljenju iste komisije, koja će doneti presudu u ovom slučaju, još jednom koji je potresao grčki fudbal.

Informer

Istraga je pokrenuta povodom utakmice Olimpijakos - Atromitos odigrane 4. februara 2105. godine, završena je pobedom crveno-belih 2:1, a kako se kasnije klupko odmotavalo, došlo se do saznanja da je utakmica bila režirana uz učešće desetine ljudi.

Među njima je i bivši trener Crvene zvezde, Portugalac Rikardo Sa Pinto, koji je u to vreme sedeo na klupi Atromitosa.

Osim Marinakisa, Spanosa i Sa Pinta, među osumnjičenima su bivši predsednik EPO-a Jorgos Saris, potpredsednik te organizacije Aristidis Statopulos, još trojica zvaničnika EPO-a, trojica bivših sudija i sudijskih zvaničnika, kao i tehnički direktor Atromitosa Janis Angelopulos.