Autor: Informer.rs

17.05.2020.

18:35

Foto:

Sport

IGRAO ZA ARGENTINU I AMERIKU, SAD BLIZU HRVATSKE! Komšije pronašle potencijalnog reprezentativca!

Radi se o 19-godišnjem ofanzivnom veznom igraču koji brani boje Argentinos juniorsa, a priznao je da razgovora sa Fudbalskim savezom Hrvatske. Inače, otkrio je da nije znao ko je Davor Šuker, aktuelni predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza.

- Nisam baš u početku dobro znao ko je bio Davor. Potražio sam na internetu i saznao da je bio fantastična devetka, golgeter na Svetskom prvenstvu. Nedavno sam se čuo sa njim -  rekao je Miljević, koji je rođen u Majamiju, ali samo šest meseci kasnije njegovi roditelji su se vratili u Argentinu.

A post shared by Matko Mijael Miljevic (@matkomiljevic) on Feb 8, 2020 at 3:34pm PST

Matkov deda Antonio je Hrvat, koji je posle Drugog svetskog rata emigrirao u Argentinu, poput mnogih njegovih sunarodnika.

- Zovu me svakodnevno, insistiraju, ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj mnogo razmišljam zbog dede, on je oduvek hteo da jednog dana zaigram tamo - dodao je Miljević, koji je igrao u mlađim selekcijama Sjedinjenih Američkih Država i Argentine.

Njegov deda, iako Hrvat, rođen je u Banja Luci, tako da bi vrlo lako i selekcija Bosne i Hercegovine mogla da se uključi u trku za talentovanog fudbalera.

Bonus video