Autor: Informer.rs

05.06.2020.

09:09

Foto:

Sport

PARE SAMO KAPLJU! Ronaldo je prvi fudbaler u istoriji, zavrteće vam se u glavi kada budete videli KOLIKO JE ZARADIO!

Kako prenosi “Forbs”, Portugalac je prvi fudbaler u istoriji koji je uspeo da “prebaci” milijardu!

Ronaldo je u 2019. godini, pre oporezivanja, zaradio 105 miliona dolara čime se pozicionirao na četvrto mesto Forbsove “selebriti” liste najbogataša, jedno mesto iznad svog večitog rivala Lionela Mesija, čime je i stigao do zarade veće od milijardu dolara od fudbala i marketinga.

Napadač Juventusa tek je treći sportista u istoriji koji je tokom karijere zaradio milijardu dolara. Posle dvojice Amerikanaca: golfera Tajgera Vudsa, koji je to učinio 2009. godine, i boksera Flojda Mejvedera 2017. godine.

Kristijano Ronaldo je za 17 godina karijere samo od ugovora sa klubovima zaradio 650 miliona dolara, a po isteku aktuelnog sa Juventusom 2022. godine biće bogatiji za još 115 miliona. Ostatak bogatstva Portugalac je zgrnuo od reklama i prihoda od komercijalnih ugovora.

Mesi, koji je počeo da igra na seniorskom nivou tri godine posle Ronalda, od 2005. zaradio je ukupno 605 miliona dolara od plate. Mesiju i Ronaldu najbliži po zaradi od plata je bivši igrač Njujork Jenkisa Alek Rodriguez, koji se povukao u 2016. Nakon 22 godine u bejzbol ligi, zaradio je “samo” 450 miliona dolara.

Bonus video