Autor: Informer.rs

06.06.2020.

10:40

Foto:

Sport

(VIDEO) U HRVATSKOJ TOTALNI HAOS ZBOG SUDIJA! VAR, iz dvojke u keca, ponovljen PENAL, gol u 97. minutu...

U prvoj utakmici HNL lige posle pauze zbog pandemije koronavirusa, ekipa Hajduka slavila je 2:1 nakon što je gubila na poluvremenu minimalnim rezultatom.

Meč je obeležilo nekoliko kontroverznih odluka i to na štetu ekipe Intera koja je na kraju poražena golom u 97. minutu. Ključni detalj utakmice desio se u 55. minutu kada je arbitar odlučio da ponovi penal Splićanima.

Golman Intera je odbranio penal, međutim linijski sudija je signalizirao glavom da je Matković ranije izašao sa gol linije i zbog toga je usledio novi jedaneasterac. Inače, do izvođenja penala čekalo se pet minuta jer arbitri nisu mogli da procene da li je lopta izašla u gol-aut prilikom centaršuta Juranovića.

Sumnjivo je bilo i igranje rukom Solda zbog čega je i dosuđen penal. Glavni arbitar Lovrić pokazao je na belu tačku, a igraču Intera pokazao je crveni karton. Posle ponovljenog penala Hajduk je stigao do izjednačenja, a potom u 97. minutu i do pobede.

Opet je morao VAR da se konsultuje jer je u duelu fudbaler Hajduka oborio igrača Intera. Lovrić je smatrao da je sve čisto i Splićani su došli do pobede.

Pogledajte zašto je ponovljen penal za Hajduk.

Bonus video