Autor: Informer.rs

18.06.2020.

11:15

Foto:

Sport

ČEKA SE SAMO POTVRDA! Novi Pazar kupuje mesto u Superligi!

Odlukama Fudbalskog saveza Srbije došlo se do situacije da konačan izgled tabele nije presudan oko toga ko će napredovati u viši rang. Kako saznaje Žurnal, Novi Pazar je već spremio ponudu koja se ne odbija i koja će ga lansirati u Superligu Srbije, iako je kolo pre kraja Prve lige na osmoj poziciji.

Navodno, čeka se samo da Grafičar zvanično objavi da odustaje od promocije u viši rang, a onda se ide nedavno usvojenom metodom tendera. I tu je Novi Pazar apsolutni favorit.

Sami tim, ispada da se kolo pre kraja zna da će u eliti od jeseni igrati Zlatibor i Novi Pazar, a kandidati za preostala dva mesta, su Bačka, Metalac i Kolubara. Ako i posle toga ne bude kakvih rokada za zelenim stolom.

Na isti način će se popunjavati i Prva liga Srbije. A, kako saznaje Žurnal, od tri upražnjena mesta, dva su već rezervisana. Jedno bi trebalo da pripadne Loznici, koja je iako je zauzimala tek sedmo mesto na tabeli Srpske lige Zapad pre korone, takođe spremila ponudu koja se ne odbija. I po svemu sudeći, ona će proći, iako je ovaj klub jesenas direktno optužen za nameštanje utakmica, uz audio snimak iz svlačionice koji je preslušala cela Srbija.

Drugo mesto u Prvoj ligi je navodno „rezervisano“ za Radnički iz Sremske Mitrovice. Do pojave korone i prekidanja prvenstva, ovaj tim je zauzimao deseto mesto na tabeli Srpske lige Vojvodina. Ali, izgleda da mu to neće smetati da skoči u viši rang.

Kako kaže Žurnal, najveći adut Mitrovčana je najavljena rekonstrukcija stadiona. I zato se u gradu krenulo sa akcijom da Sremska Mitrovica otkupi i mesto u Prvoj ligi, ne bi li fudbal oživeo u ovom vojvođanskom mestu. Za isto to mesto je zainteresovan i Radnički iz Sombora, ali su „akcije“ kluba iz Sremske Mitrovice veće pred Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije.

Što se tiče trećeg mesta u Prvoj ligi, za sada nema favorita. Pričalo se da će Leskovac pokušati da izbori promociju GFK Dubočici, koja je na 12. poziciji u Srpskoj ligi Istok, ali navodno podeljena su mišljenja u gradu oko te investicije.

Bonus video