Autor: Informer.rs

18.06.2020.

20:10

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) DAN KADA JE SLAVILA CELA SRBIJA! Prošle je 10 godina od najveće pobede "orlova" u 21. veku!

 

Čitava jedna decenija prošla je od najvećeg trijumfa "orlova" na Svetskom prvenstvu. Mundijal u Južnoj Africi i fudbalska reprezentacija predvođena nedavno preminulim Radomirom Antićem, uspela je makar na taj jedan dan da usreći čitavu naciju.

EVROPO, ČUVAJ SE, STIŽE STRAŠNI SRBIN! Biću na spisku za Evropsko prvenstvo!

Najbolje izdanje "orlova" od nezavisnosti naše države odigralo se na stadionu "Nelson Mendela" u Port Elizabetu pred oko 40.000 gledalaca. Toplo popodne, 13.30 časova i milioni gledacala u Srbiji što pred malim ekranima što na trgovima... 

Antić je na teren izveo Stojkovića, Ivanovića, Kolarova, Vidića, Subotića, Ninkovića, Kuzmanovića, Stankovića, Jovanovića, Krasića i Žigića, ne znajući da će zajedno sa tim momcima ući u istoriju srpskog fudbala. Narod u Srbiji je slavio kao da su Orlovi postali prvaci sveta. Sve je, jednostavno, stalo. Ulice su bile pune automobila iz kojih su se vijorile srpske zastave. Kafići su "bacali" besplatne ture za sve koji su se našli u njima posle meča... Ipak, je Nemačka pala posle 38 godina!

Strelac tog jedinog gola bio je Milan Lane Jovanović koji je iskoristio asistenciju Nikole Žigića i matirao Manuela Nojera, a zatim završio u onom čuvenom kanalu slaveći pogodak. Jesu Orlovi imali i sreće na tom meču, Miroslav Klose je dobio crveni karton u 36. minutu, Lukas Podolski je u 59. promašio penal, a šut Hadare u 44. je zaustavila prečka.

Ostalo je istorija...