Autor: Informer.rs

10.07.2020.

15:45

Foto:

Sport

ODREĐEN DATUM PRVOG "VEČITOG DERBIJA", Zvezda kreće protiv Pazara, Partizan u Kruševcu!

Za razliku od prethodnih godina, najjače domaće fudbalsko takmičenje će se u sezoni 2020/2021 umesto po trokružnom (sa plej-ofom i plej-autom), igrati po dvokružnom sistemu, jer je usled pandemije korona virusa došlo do prinudnih i korenitih promena za minulu, ali i predstojeću sezonu u vidi povećanja broja klubova sa 16 na 20.

Video konferencijom u petak su određeni parovi Superlige Srbije. Crvena zvezda je kao šampion imala prvenstvo u biranju brojeva i po tradiciji izabrala je "jedinicu", koja je crveno-belima obezbedila dva domaćinstva na početku takmičenja.

Iz tog razloga Partizanu je pripao broj 11, jer je ranije postavljen uslov da "večiti" beogradski rivali ne mogu u istom kolu da budu domaćini.

To znači da će se 163. "večiti" derbi igrati 17. oktobra na stadionu Partizana u okviru 11. kola. Moguća su, naravno, odstupanja dan-dva, što je prethodnih godina bila redovna pojava.

Zimska pauza biće nešto kraća. Prolećni deo Superlige počeće 6. februara i završiti 19. maja. Finale kupa igra se 25. maja.

SUPERLIGA SERBIJE 1. KOLO:

Crvena zvezda – Novi Pazar

Radnički – Metalac

Mačva – OFK Bačka

Spartak – Zlatibor

Proleter – Rad

TSC – Vojvodina

Čukarički – Inđija

Voždovac – Radnik

Mladost – Javor

Napredak – Partizan

Bonus video