21.07.2020.

11:44

Foto:

Sport

LEGENDE PARTIZANA ŠOKIRANE! Malbaša nikad nije ličio na kriminalca!

Malbaša je trenutno u pritvoru nakon što se predao policiji. On se tereti se da je 8. jula u Bačkoj ulici u Zemunu ušao u automobil narko-dilera Igora N. (47) i više puta ga ubo nožem u stomak, nakon čega je pobegao. Zbog toga je za njim raspisana poternica, a on se u nedelju po podne sam prijavio u sedište beogradske policije. Što se tiče napadnutog Igora N., on je van životne opasnosti i oporavlja se.

Dobar za saradnju

Ova šokantna vest veoma je iznenadila sportsku javnost u Srbiji, kao i ljude s kojima je Malbaša sarađivao tokom fudbalske karijere. Njega je u Humsku 2002. godine iz Hajduka iz Kule doveo Ljubiša Tumbaković, koji ga je potom trenirao i u kineskom Šandongu. Sadašnji selektor Srbije zatečen je vešću da je bivši fudbaler osumnjičen za pokušaj ubistva.

- Malbaša se sasvim normalno i korektno ponašao, bio je profesionalac. Nikad s njim nikakav problem nisam imao i za mene je to što se pojavilo u javnosti iznenađenje. Šta je njega nateralo da to uradi, kakva muka ga je pritisla, stvarno ne znam. Nismo bili u kontaktu još od perioda kada sam mu bio trener u Šandongu. Zapravo, od tada ga više nikad nisam video, pa nisam bio upoznat s dešavanjima u njegovom životu. Ostao mi je upamćen kao vrlo dobar za saradnju. Uz njega mi ne ide da tako nešto može da uradi - poručuje Tumbaković za Informer.

Informer

Malbaša je pre ovoga navijačima Partizana ostao u sećanju kao jedan od članova čuvene generacije koja je 2003. godine senzacionalno eliminisala Njukasl i igrala grupnu fazu Lige šampiona s Real Madridom, Portom i Marsejom. Njegov saigrač iz tog vremena Milivoje Ćirković kaže da niko od bivših saigrača ne zna u kakvim poslovima je bio Malbaša.

- Otkako smo se razišli iz Partizana, sretali smo se u gradu s vremena na vreme, ali nismo se družili i bili u kontaktu. Poslednji put sam ga video u Zemunu pre godinu i po dana. Kada sam ovo čuo, šokirao sam se. Nisam znao u kakvim je poslovima, niti sam mogao da pretpostavim da može tako nešto da se desi. Za vreme igračkih dana u Partizanu družili smo se, ali nakon toga otišao je svako na svoju stranu. I bivši saigrači iznenađeni su ovim vestima, a šta je istina, pokazaće istraga - naglašava Ćirković.

Vredan mladić

Osim u Partizanu, kontroverzni fudbaler igrao je još za Mladost Apatin, Hajduk iz Kule, Terek iz Groznija, AEK iz Atine, Koblenc i pomenuti Šandong. S njim u Partizanu igrao je i bivši selektor Srbije Ljubinko Drulović, koji kaže da u to vreme nije bio problematičan.

- Kada sam došao u Partizan, imao sam 35 godina, a Malbaše se sećam kao jednog vrednog mladića i dobrog fudbalera. Zajedno smo u Partizanu proveli tih godinu dana i posle toga se više nikad nismo sreli. Šta je radio u životu i u kakvim poslovima je bio, stvarno ne znam - zaključuje Drulović.

Danas na saslušanju

Nikola Malbaša danas će se u prisustvu advokata pojaviti na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Za sada se još uvek ispituje da li je nekadašnji fudbaler bio narko-diler ili zavisnik od narkotika. Mediji su pisali da je verovatno reč o nekim neraščišćenim računima između Malbaše i oštećenog Igora N.