Autor: Informer.rs

23.07.2020.

01:17

Foto:

Sport

(FOTO) SUZE, RADOST, TUGA I ONO ŠTO JE TAKO MNOGO NEDOSTAJALO! Nakon 30 godina Liverpul je ponovo vladar Engleske!

 

Jeste Liverpul osvajao Kup UEFA, Ligu šampiona, Superkup Evrope, pa i Svetsko klupsko prvenstvo, te FA Kup i Liga Kup, ali za svakog navijača u Engleskoj trofej Premijer lige predstavlja najsjajnije priznanje i dokaz da ste zaista najbolji.

(VIDEO) LUDNICA NA ŠAMPIONSKOM SLAVLJU LIVERPULA! OSAM golova, bombe Keite i Arnolda - Čelsi mora da pobedi u poslednjem kolu ako želi u LŠ!

Čekali su "Redsi" baš dugo, čak 30 godina na ovaj dan. Smenjivali su se mnogi, kako na terenu tako i pored njega pa i navijači na tribinama, ali je vredelo. Svaki navijač Liverpula bi to rekao: "Vredelo je".

Informer

Ništa se ne dešava preko noći, pa tako ni Liverpul nije preko noći postao strah i trepet u Evropi. Mnogo je vremena trebalo da se sve konsoliduje i vrati na svoje mesto. Od klizanja Stivena Džerarda kada su sve lađe potonule i u glavama navijača već prolazio film da je propuštena šansa koja se neće u skorije vreme ukazati.

Ipak, jeste se ukazao neko ko je sve zaokrenuo. Pre pet godina, 2015. Jirgen Klop je stigao u Liverpul, ali je govorio da je potrebno vreme. Malo ili mnogo, ali posle punih pet godina "Redsi" su osvojili sve "velike" trofeje pod njegovom palicom i ušli u istoriju.

Na putu ka tome bilo je dosta lekcija, ali se iz njih učilo. Trofej Lige šampiona izmakao je u finalu u Madridu 2018. godine, ali je već naredne bio u rukama Liverpula. Pehar Premijer lige otišao je Mančester sitiju 2019. za samo jedan bod, a 2020. taj isti Siti ostavljen je za gotovo 20 bodova na drugom mestu.

Mnogi bi pali, odustali, ali ne i Liverpul, klub za koji važi geslo da je "sve moguće". Dugo će se prepričavati ova sezona "Redsa". Mnogi će upamtiti i čoveka koji je uradio ono što nisu Ijan Raš, ni Robi Fauler, pa ni Stiven Džerard. Džordan Henderson podigao je trofej Premijer lige kao kapiten Liverpula u možda svojoj najboljoj sezoni na "Enfildu".

Pronašao je Klop žicu ovom timu, znao tačko koga treba da dovede u ekipu. Smejali su mu se za Sadija Manea, nisu bili za dovođenje Mohameda Salaha, rekli da je Virdžil van Dajk preskup. Isti taj Klop sada je u vitrinu dodao još jedan trofej i zlatnim slovima upisao svoje ime u istoriju jednog od najvećih klubova na svetu.

Daleko od toga da je kraj, ovo je tek početak!