04.08.2020.

09:03

Foto:

Sport

OSTRVO ĆE GORETI! Mitar igra utakmicu od 200 MILIONA EVRA!

Čak i u uslovima ekonomske krize izazvane epidemijom koronavirusa, finale baraža za plasman u elitni rang takmičenja u engleskom fudbalu zadržalo je epitet "najskuplje utakmice na svetu". Razlog za to je što svi klubovi Premijer lige godišnje dobijaju ogroman novac od prodaje TV prava, a tu su i nagrade u zavisnosti od plasmana, uvećani sponzorski ugovori, skuplje ulaznice...

Trka s vremenom

Mitrović je zbog povrede zadnje lože propustio duele protiv Kardifa u polufinalu plej-ofa. Fulam je na gostovanju slavio 2:0, da bi potom u revanšu na svom stadionu bio poražen 2:1 i kroz iglene uši se plasirao u finale. Navijači tima sa "Krejven kotidža" nadaju se da će najbolji strelac Čempionšipa sa 26 golova biti spreman za večerašnji susret.

- Trudim se da se oporavim i da za finale budem u što boljoj fizičkoj spremi. Loše je što mi se to dogodilo u ovom delu sezone, ali bože moj. To je sve fudbal i događa se - kaže Mitrović za "Sport klub".

Srpski reprezentativac veruje da će se naći u ekipi menadžera Skota Parkera.

- Povreda je takva da zahteva između dve i tri nedelje pauze, ali udvostručio sam treninge i terapije kako bih se što pre vratio na teren. Radim neprestano već deset dana, osećam se dobro i oporavljam se. Nadam se da ću biti u ekipi, a da li ću i koliko igrati, ne znam. Na meni je samo da budem što spremniji - ističe Mitrović, koji nosi kapitensku traku u Fulamu kada na terenu nije Tom Kerni.

Informer

Nekadašnji centarfor Partizana jednom je već pomogao ekipi iz jugozapadnog Londona da se preko plej-ofa plasira u Premijer ligu. Bilo je to u sezoni 2017/2018, kad je na klupi bio srpski stručnjak Slaviša Jokanović. Tada su "kolibari" u finalu savladali Aston Vilu minimalnim rezultatom, a strelac jedinog pogotka bio je kapiten Kerni.

Dve godine kasnije Mitrović i ekipa su na istom zadatku, jedan meč ih deli od elitnog ranga takmičenja.

- Videćemo šta će biti, ali sigurno nas očekuje dobra utakmica, derbi zapadnog Londona. Šteta što nema navijača. Nadam se da ćemo da dobijemo meč i da ćemo biti tamo gde ovaj klub i treba da bude, a to je Premijer liga - poručuje srpski fudbaler.

Treća sreća

Fulam ove sezone ne može da se pohvali dobrim učinkom u duelima sa londonskim rivalom. Dva puta su se sastali i "pčele" su u oba navrata bile bolje. Brentford je na svom terenu slavio 1:0, dok je na "Krejven kotidžu" pobedio sa 2:0.

- Svaki derbi ima veću težinu, a ovo je još i finale koje odlučuje ko će u Premijer ligu. Sigurno je da to nosi dodatnu težinu. Mi smo dvaput igrali sa njima, oba puta smo izgubili, tako da bi bilo lepo da se u trećoj utakmici osvetimo za poraze u prethodne dve. Videćemo, biće zanimljiv meč. Radujem se i jedva čekam - zaključuje Mitrović.

Možda ode u neki jači tim

Već mesecima se spekuliše da bi Mitrović u predstojećem prelaznom roku mogao da napusti Fulam i pređe u neku jaču ekipu.
- Ovo je bila duga godina, sve se odužilo. Jedva čekam da dođem kući i da se fizički i psihički odmorim od svega i da uživam. Kada bude došlo vreme da se razgovara, videćemo šta su opcije za moju porodicu i mene, ali i za Fulam. Sve kockice moraju da se poklope. Ima vremena... Najbitnije je da večeras pobedimo, a onda ćemo polako - ističe Mitrović.