Autor: Informer.rs

13.08.2020.

15:40

Foto:

Sport

PROVOCIRAO JE SRBE SA ŠIPTA*IMA! Švajcarac progovorio o SKANDALU i "dvoglavom orlu"!

Lihtštajner je za reprezentaciju Švajcarske igrao 108 utakmica i treći je na listi po broju nastupa, iza Hanca Hermana i Alana Gajgera

Za "Blik" je govorio o svemu što je ostvario tokom nje, a nama je najzanimljivija izjava povodom proslave gola "dvoglavim orlom" protiv Srbije na Svetskom prvenstvu, za koje je FS Švajcarske novčano kaznio Šaćirija i Džaku, ali ne i Lihtštajnera. Švajcarska je pobedom sebi otvorila vrata na putu ka osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Meč je ostao u senci provokacija, načina na koji su Džerdan Šaćiri i Granit Džaka slavili svoje golove. Oni su tada simbolom takozvanog "albanskog orla" proslavljali pogotke, ne bi li dodatno provocirali fudbalere Srbije. Među igračima koji su tako slavili, a nisu albanskog porekla, bio je i Lihtštajner.

- To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti - kazao je Švajcarac i dodao: 

- To je ono što nam je potrebno i tokom koronakrize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imali mnogo igrača albanskog porekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo -  opisao je Lithštajner

Bonus video