Autor: Informer.rs

13.08.2020.

22:37

Foto:

Sport

(VIDEO) SAVIĆ TRAGIČAR! Lajpcig je u polufinalu Lige šampiona! Atletiko poražen u finišu, bivši igrač Partizana nije imao sreće!

Viđena je tvrda utakmica u prvih 45 minuta. Lajpcig je napadao, a Atletiko igrao svoju standardnu defanzivnu igru. Ipak, u nastavku meča Dani Olmo udarcem glavom dovodi svoj tim u prednost. Činilo se da će nemački tim sačuvati minimalnu prednost, ali to se nije desilo. Žoao Feliks je pogodio za 1:1 sa bele tačke i tako doneo izjednačenje svom timu! Na kraju, u samom finišu, Lajpcig golom Adamsa dolazi do prednosti i polufinala Lige šampiona. Na putu do gola lopta je zakačila Setfana Savića i Oblak je bio nemoćan.

Lajpcig - Atletiko Madrid 2:1

(Olmo 50, Adams 88 - Žoao Feliks 70)

Stadion: Žoze Alvelade     Sudija: Šimon Marčinjak

Lajpcig: Gulaši - Anhelinjo, Klosterman, Upamekano, Halstenberg - Laimer (Adams 72), Sabicer, Krampl - Nkunku (Haidara 83), Polusen, Olmo (Šik 83).

Atletiko Madrid: Oblak - Tripije, Savić, Himenez, Lodi - Karasko, Saul, Herera (Felisk 58), Koke - Košta (Morata 72), Ljorente.

KRAJ!

90+3. minut - I Oblak je krenuo u napad! Pritisak Atletika! Morata promašuje veliku šansu!

90. minut - Još pet minuta nadoknade na ovoj utakmici!

88. minut - Lajpcig vodi! Snažan udarac Adamsa iz daljine pogodio je Stefana Savića koji je skrenuo loptu u mrežu Atletika! 

85. minut - Sam finiš meča, sve smo bliži produžecima.

80. minut - Mirniji period igre u Lisabonu udarcem prekida Karasko, ali samo korner za Atletiko! Potom je Morata bio u šansi, ali nije reagovao na pravi način u završnici. Ostaje 1:1.

70. minut - Penal za Atletiko! Oboren je Feliks od strane Klostermana, a isti igrač je sa bele tačke poravnao na 1:1!

61. minut - Pao je Lodi u kaznenom prostoru Lajpciga. Marčinjak je ocenio da je to bilo simuliranje i pokazao mu žuti karton kaon duela sa Upmekanom.

56. minut - Sada Upomekano iz velike udaljenosti testira Oblaka, ali slovenački golman je na pravom mestu.

53. minut - Uzvraća Atletiko preko Ljorentea, ali Gulaši je bio brži i pokupio je tu loptu!

50. minut - Lajpcig vodi! Olmo pogađa glavom nakon centaršuta Sabicera!

46. minut - Bez izmena na startu drugog dela.

Kraj prvog dela

45+2. minut - Velika šansa za nemački tim nakon kornera sa leve strane! Upomekano je sa svega pet matara sam glavom šutirao direktno u Oblaka.

45. minut - Jođ četiri minuta sudijske nadoknade.

43. minut - Sam finiš prvog dela. Lopta je konstantno na polovini Atletiko Madrida, ali i pored toga Lajpcig teško ulazi u šanse.

40. minut - Lapcig ponovo preti po bokovima, ali odbrana Atletika je bez greške u prvom delu.

34. minut - Strašan sudar glavama Sabicera i Stefana Halestenberga! oba igrača našla su se na zemlji. Lekarska ekipa je odmah utrčala na teren. Na svu sreću oba fudbalera nastavila su duel.

Informer

26. minut - Udarac Saula sa nekih 16 metara od gola Lajpciga, ali neprecizno! Bio je u doboroj poziciji.

23. minut - Novi prodor Klostemana po desnoj strani! Ušao je u kazneni prostor, međutim, odbrana Atletika deluje savršeno za sada!

14. minut - Već u narednom napadu Atletiko je tražio pena! Saul je oboren u kaznenom prostoru Lajpciga, ali je Marčinjak odmahnuo rukom!

13. minut - Veliku šansu imao je Karasko, ali je Gulaš vrhovima prstiju izbio loptu u korner!

6. minut - Nastavlja se terenska inicijativa Lajpciga, što je i bilo za očekivati. Atletiko se brani i vreba grešku protivnika na sredini terena.

3. minut - Prvo uzbuđenje pred golom Atletika. Lep napad Lajpciga koji je lošim ubacivanjem upropastio Sabicer! Već u narednom napadu Halstenberg je sa svega pet metara prebacio gol udarcem iz voleja.

UTAKMICA JE POČELA!

20.30 - Dobrodošli na lajv prenos četvrtfinala Lige šampiona između Lajpciga i Atletiko Madrida. "Jorgandžije" su u osmini finala uspeli da eliminišu aktuelnog šampiona Evrope Liverpul, a pred Lajcpigom je težak zadatak da se probije odbrana Atletika, koja je u prethodnih nekoliko sezona savršena pod trenerskom palicom Dijega Simeonea!