Autor: Informer.rs

20.08.2020.

10:03

Foto:

Sport

"ORLOVI" PONOVO NA TERENU! Vratili se OTPISANI Jović i Grujić, debituju Vlahović i Pavlović! Tumbaković objavio spisak za Ligu nacija

Tumbaković je spremio iznenađenje. Za A tim debitoveće Strahinja Pavlović i Dušan Vlahović. Pavlović je bio stub odbrane Partizana, a ovog leta se preselio u Monako u transferu vrednom 10+3 miliona evra. 

Takođe, kao što je najavljeno u ekipi su ponovo Luka Jović i Marko Grujić.


Ove sezone "orlovi" će igrati u diviziji B, pošto su prošle izborili plasman u viši rang. U okviru grupe 3 naša selekcija će prvo 3. septembra gostovati u Rusiji, a tri dana kasnije dočekaće Turke. Ovi dueli ujedno će biti i generalna provera za polufinale baraža protiv Norveške (8. oktobra u Oslu), u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Posle ovih obaveza Srbija će u drugom terminu Lige nacija dočekati Mađarsku i gostovati u Turskoj (11. i 14. oktobra). Ukoliko "orlovi" pobede Norvežane, onda će 12. novembra u finalu baraža igrati u Beogradu sa boljim iz duela Škotska - Izrael.

Orlovima će potom ostati da odigraju i utakmice protiv Mađara u gostima i sa Rusijom kod kuće (15. i 18. novembra).

Ovo je kompletan spisak:

GOLMANI: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems), Emil Rockov (Fehervar)

ODBRANA: Nikola Milenković (FIorentina), Nikola Maksimović (Lacio), Stefan Mitrović (Strazbur), Strahinja Pavlović (Monako), Aleksandar Kolarov (Roma), Filip Mladenović (Legija)

VEZNI RED: Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Matić (Mančester Junajted), Nemanja Gudelj (Sevilja), Marko Grujić (Liverpul), Nemanja Radonjić (Marselj), Dušan Tadić (Ajaks), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Mijat Gaćinović (Hofenhajm), Filip Kostić (Ajntraht), Darko Lazović (Verona), Danijel Aleksić (Bašakšehir)

NAPAD: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Real Madrid), Dušan Vlahović (FIorentina), Đorđe Despotović (Rubin).

Bonus video