Autor: Informer.rs

20.08.2020.

14:31

Foto:

Sport

NIKAD VIŠE ZA SRBIJU! Definitivno se oprostio od "orlova", oštro poručio Tumbaković!

Definitivno se oprostio od reprezentacije prema rečima selektora Ljubiše Tumbakovića.

Ivanović iz nepoznatih rauloga nije dobijao pozive Ljubiše Tumbakovića i njegovog prethodnika Mladena Krstajića još od završetka Svetskog prvenstva u Rusiji pre dve godine, uoči kojeg je ostao bez kapitenske trake. Tumbaković je sada otkrio da je bivši kapiten "orlova" završio reprezentativnu karijeru.

- Zatekao sam situaciju da se Branislav Ivanović, sjajna ličnost i igrač, oprostio od reprezentacije. Kada neko u 35. ili 36. godini završi ne bi bilo profesionalno da se ponovo vraćamo. Bez obzira na rezultat. To je jednostavno stav i po kriterujumu reprezentacije. Bio si tu, završio si, lepo smo se ispozdravljali i idemo u drugu priču - rekao je Tumbaković, a potom objasnio da mu neke stvari smetaju:

- Ja sam malo specifičan i imam kriterijume u komunikacije, smetaju mi pitanja da li smo i šta pričali. Svi su prošli kroz kriterujum. Kada se razmišlja o njima, svako ima ličnost i na osnovu igračkoj i ljudskog kvaliteta u statusu je da bude reprezentativac. Ne vidim razlog stalno da pričamo, selektor ima pravo da napravi spisak koji mu je ideji kako reprezentacija da igra - ibio je oštar Tumbaković. 

Fudbaleri Srbije u Ligi nacija igraju protiv Rusije 3. septembar i Turske tri dana kasnije. 

Bonus video