Autor: Informer.rs

24.08.2020.

10:29

Foto:

Sport

KUTINJO JE OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA, a evo da li će Liverpul zaraditi 5.000.000 funti!

"Liverpool Echo", koji je odlično upućen u situaciju na "Enfildu" ističe da nije istina da će Barselona platiti Liverpulu pet miliona funti. Klauzule u ugovoru Liverpula i Barselone odnose se na Kutinjov učinak u Barsi, ne na pozajmici u Bajernu, navodi pomenuti izvor.

Kako navode postiji u ugovoru niz klauzula, ali ne i ona o kojoj svi govore danima. Prema ovom izvoru, brojke u tom transferu su sledeće: Barselona je kupila Kutinja od Liverpula  uz odštetu od 106 miliona funti fiksno, plus još 36 miliona funti kroz bonuse. Redsima nedostaju samo još 4,4 miliona funti da dobiju pun iznos bonusa od Barselone.

Međutim, to će se dogoditi ako i kada se ispuni klauzula vezana uz Kutinjov broj nastupa za Barselonu. Klub ipak neće isplatiti ništa Liverpulu zato što je Kutinjo osvojio LŠ s Bajernom  jer se klauzule odnose samo na njegov učinak u dresu kluba iz Katalonije. 

Tako je Liverpul dobija 4,4 miliona funti za svakih Kutinjovih 15 nastupa za Barselonu. Brazilac je do sada odigrao 75 mečeva za Barsu pa je Liverpulu plaćeno 22 miliona funti. Potom, svaki put kada Barselona dođe do četvrtfinala LŠ dok je Kutinjo njen igrač, Liverpul dobija 4,4 miliona funti.

Preostalih 4,4 miliona funti bonusa Liverpul će od Barselone dobiti ako i kada Kutinjo odigra 90 utakmica za Barselonu. 

Bonus video