Autor: Informer.rs

01.09.2020.

13:41

Foto:

Sport

ZVEZDAŠE OVO JOŠ BOLI! Tomane i Žander su OSAKATILI ZVEZDU, evo šta je sada čeka u Atini!

Ponovo su evropsko snovi Beograđana vezani za braću iz Atine. U decembru prošle godine u meču u Pireju crveno-belima bio je potreban bod da prezime u Ligi Evrope kao treći u grupi Lige šampiona, srpski šampion će sada do elite morati preko "bratskog kluba." Naravno, ako prethodno izbaci Omoniju u 3. kolu!

U Beogradu 3:1 za Crvenu zvezdu, u Atini 0:1 za Olimpijakos. Podsećanja radi, u Atini je Tomane imao šansu da u 42. minutu sa penala suštinski pogura srpskog šampiona na korak od proleća u Ligi Evrope, ali nije uspeo. Potom je nesrećni Žander napravio grešku koju su domaćini naplatili. 

Informer

Ali, neće Zvezdu dočekati isti Olimpijakos. Promenilo se dosta toga. I u Zvezi i u Olimpijakosu. Vladana Milojevića nasledio je Dejan Stanković. Žandera više nema u timu Zvezde! Nema ni Kanjasa, Van La Pare, Marina, verovatno će i Tomane u međuvremenu da napusti klub, dok Dušan Jovančić i Mateo Garsija nisu u planovima Dejana Stankovića.

Grci su ostao bez nekoliko veoma dobrih igrača. Još u januaru je Danijel Podense otišao u Vulverhempton za 19.600.000 evra, a ovog leta je levi bek Konstantinos Cimikas prodat Liverpulu za 13.000.000 evra.

Najviše promena je ipak trpela odbrambena linija. Pored odlazaka bilo je pojačanja. Iz Brage ja za 2.000.000 evra stigao napadač Ahmed Hasan, pozicija desnog beka je popunjena potpisivanjem ugovora sa 34-godišnjim Rafinjom. 

Rafinja je stigao kao slobodan igrač, a isti je slučaj i sa levim bekom Hozeom Holebasom, on je već igrao za Oli od 2010. do 2014. Rafinja bio dugogodišnji defanzivac Bajerna. Podsetimo, timu je ovog leta priključen i srpski vezista Nikola Čumić, dok je Lazar Ranđelović i dalje tamo.

Francuz Metju Valbuena je i dalje motor tima, sezonu je završio sa sedam golova i 12 asistencija, dok su Masuras i Sudani takođe imali dobre role u osvajanju titule.

Bonus video