Autor: Informer.rs

02.09.2020.

20:15

Foto:

Sport

BANE NIJE ŠPIJUNIRAO! Tumbaković pred Rusiju: Nisam pričao sa Ivanovićem, imam svoje skaute!

 

Neposredno pred poslednji trening orlova na stadionu Dinama, na video-konferenciji na pitanja novinara odgovarali su selektor Ljubiša Tumbaković. Ruske novinare je zanimalo da selektor  oceni spremnost srpskih reprezentativaca za prvi meč u ovoj godini.

- To je jedno filozofsko pitanje. Mi treneri imamo uvid u njihovu fizičku pripremu tek kada dođu na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu - rekao je selektor Srbije.

Tumbaković je upitan i da li se konsultovao sa Branislavom Ivanovićem zbog toga što veliki broj njegovih saigrača iz Zenita nastupa za selekciju Rusije, a i Đorđe Despotivić igra za Rubin iz Kazanja.

- Ne, nisam imao kontakt sa Ivanovićem, nisam razgovarao ni sa Despotovićem o tome, i to ne radim. Imamo svoju skauting službu, pratili smo njihove igrače i mislim da imamo uvid u njihovu formu i način igre.

O kvalitetima i snazi ruske reprezentacije...

- Oni su jako dobra reprezentacija koja je svoj kvalitet pokazala na Svetskom prvnetvu. Imaju zajedništvo, iskustvo, igrače koji se nalaze u zrelim, lepim godinama. Sigurno su trenutno jedna od najboljih reprezentacija.

Golovin i Mirančuk neće igrati zbog povreda.

- Oni su sjajni igrači, sigurno će puno nedostajati, ali ruska reprezentacija ima mnogo dobrih igrača koji sve mogu da nadomeste i sigurno da nam neće biti lako.

Kakvu reprezentaciju Srbije možemo očekivati na stadionu Dinama?

- Neću to naravno reći, to je deo naše strategije.Kada sve prođe imaćemo konferenciju pa možemo da pričamo o svemu.

Bonus video