Autor: Informer.rs

08.09.2020.

11:35

Foto:

Sport

"ORLOVIMA" PRETE GOL MAŠINE! Možemo da igramo vezanih očiju!

U ponedeljak veče deklasirali Severnu Irsku i to kao gosti – 5:1 i poslao poruku "orlovia". Dvojica sjajnih golgetera, Erling Haland i Aleksander Serlot, poigravali su se sa odbranom zelenih, postigli su po dva gola.

Erling Haland oduševio je selektora.

- Nikada u dugoj karijeri nisam video igrača koji je toliko mlad tako napredovao. Možda Mesi i Ronaldo jedino. Haland je jedinstven fudbaler i ima potencijal da se razvije u igrača svetske klase. Ako pogledate kako igra u poslednjoj trećini terena, to je apsolutno top klasa - tvrdi Lagerbek.

- Možda bi morao da bude bolji u samoj igri, dok učestvuje u akcijama, ali i tu je na visokom nivou. Samo neka ga povrede poštede, biće jedan od najboljih igrača sveta - podvukao je Lagerbek.

Informer

 

Na poslednjih 20 utakmica koje je odigrao za Borusiju Dortmund i reprezentaciju Norveške, Haland je postigao 19 golova.

Aleksander Serlot najbolji strelac turskog prvenstva na poslednje dve utakmice reprezentacije postigao je tri gola. I ubedio selektora Lagerbeka da su on i Haland savršena kombinacija.

- Lako je i zabavno igrati sa Halandom. Tako se dobro razumemo na terenu da bismo mogli da igramo vezanih očiju - rekao je Serlot.

Bonus video