Autor: Informer.rs

25.09.2020.

07:02

Foto:

Sport

SUMORNO LETO, SRBI TOTALNO ZARIBALI! Teško ćemo do 15. mesta na UEFA listi!

Partizan, Vojvodina i TSC su završili takmičenje u Evropi, a ostala je samo Crvena zvezda koja će igrati u plej-ofu za Ligu Evrope.

Teško ćemo do 15. pozicije, biće potrebno čudo posle eliminacije naša tri kluba. Možda ako Zvezda dospe daleko u Ligi Evrope, recimo do četvrtfinala, ali o tome sada razmišljati...

Ali, i pored poraza od Šarlroa (2:1) i Standarda u Belgiji (2:1) posle produžetaka, Partrizan i Vojvodina su zaradili poene za nacionalni koeficijent.

Informer

 

Pošto se ove sezone zbog korone i kašnjenja nove sezone igra po jedan meč u kvalifikacijama, uvedeno je pravilo da pobeda za nacionalni koeficijent donosi 1.500, remi (kada se igraju produžeci po 1.000) i poraz u 90 minuta po 0,500 poena. Ta brojka se deli na 4 jer smo toliko ekipa imali u Evropi od starta kvalifikacija, pa je tako je Partizan  dobio 250, isto koliko i Voša, koja je takođe poklekla u dodatnih pola sata igre.

Tako su Crvena zvezda, TSC, Vojvodina i Partizan zbog igranja produžetaka, i pored ispadanja, zaradili 1.000 bodova za nacionalni koeficijent u 3. kolu kvalifikacija.