Autor: Informer.rs

05.10.2020.

13:39

Foto:

Sport

ŠOKANTNA IZJAVA SELEKTORA! Zašto bih NAPUŠTAO KLUPU SRBIJE AKO IZGUBIMO?

Naše fudbalere čeka meč odluke u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Srbija gostuje Norveškoj 8. oktobra, a Tumbaković je govorio o pritisku i očekivanjima.

Informer

 

Srbija nije bila učesnik EURO još od 2000. godine.

Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razmišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo - rekao je Tumbaković.

- Ovo je sport, treba u tom pravcu da razmišljamo, i mi i mediji. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi.   

Pitanje o eventualnom neuspehu se provlačilo kroz čitavu konferenciju.

- Ako izgubimo brate - izgubićemo!

Informer

 

Tumbaković kaže da je dobro skautirao Norvežane i da opasnost ne preti samo od Holanda i Edegora, nego od čitavog njihovog napada, a dodao je i da postoji veliki problem u našoj odbrani.

Maksimović nije dobio dozvolu Napolija da napusti Italiju, Veljković može da igra samo protiv Norveške, dok je Filip Kostić definitivno izgubljen za ovaj meč zbog povrede.

- Pozitivan strah mora da postoji jer te motiviše. Kao što sam rekao, ne plašim i sve ću učiniti da dođem do rezultata, a ako mi neko ne dozvoli jer je bolji - šta da radim. Ne plašimo se i imamo svoju vrednost. Temeljnije smo pripremljeni i iskusniji i probaćemo kroz motivacioni deo, strategiju i zadatke da ostvarimo cilj - poručio je selektor.

Informer

 

Selektor se osvrnuo i na svoju prethodnu izjavu da ova utakmica "nije presudna".

- Svaka utakmica ima dimenziju važnosti, posebno reprezentativna. Ovo je mnogo važna utakmica i naš pristup će biti sjajan, ali nije presudna. Nema omče oko vrate, sve ja ako… Hajde da budemo pozitivni i da definitivno budemo zajedno. Problem srpskog fudbala nije od juče. Prvo moje obraćanje kad sam postao selektor je bilo vrlo normalno i to je plod iskustva u toj komunikaciji. Ne možemo bez medija i oni ne mogu bez nas. Hajde da približimo narod reprezentaciji - rekao je selektor i dodao:

- Ako budemo ovako mislili, a nismo ni krenuli - onda će sve biti tragedija. Trebalo je tih 20 godina da radimo da bismo otišli na EP.