Autor: Informer.rs

07.10.2020.

14:55

Foto:

Sport

KORONA KRIZA DRMA UKRAJINCE! Vraćaju golmana IZ PENZIJE! Možda zaigra i Ševčenko!

Iako je davne 2016. okačio kopačke o klin, a u januaru napunio 45 godina, Oleksandr Šovkovski ponovo će obući dres reprezentacije Ukrajine. 

Velike probleme imaju Ukrajinci sa golmanima pošto su kod Pjatova, Lunina i Pankiva PCR testovi pokazali da su pozitivni na Korona virus, pa je Andrej Ševčenko ostao samo sa jednim čuvarom mreže Georgijem Buščanom. 

Informer

 

Drugog rešenja nije bilo pa će Oleksandr Šovkovski prvi Ševčenkov asistent u slučaju povrede Buščana morati da obuče rukavice ponovo posle četiri godine pauze!

Informer

 

- S obzirom na to da je samo jedan zdrav golman preostao u ukrajinskoj reprezentaciji, treneri su odlučili da pozovu asistenta Oleksanda Šovkovskog da bude na prijateljskom meču sa Francuskom. UEFA pravla dozvoljavaju da na listi prijavljenih igrača budu i oni bez profesionalnog ugovora sa klubom, a da su u isto vreme državljani zemlje koju predstavljaju. Treneri reprezentacije ne shvataju Šovkovskog kao obaveznog učesnika. Oleksandr će ući na teren ukoliko PCR test golmana Georgija Buščana bude pozitivan ili ukoliko se on povredi tokom utakmice - rekli su iz Fudbalskog saveza Ukrajine. 

Šovkovski je u karijeri nastupao samo za Dinamo iz Kijeva gde je branio na 365 utakmica, a na 157 je sačuvao svoju mrežu. Za reprezentaciju Ukrajine odigrao je 89 utakmica, a evo šanse da se konto poveća!