Autor: Informer.rs

08.10.2020.

13:35

Foto:

Sport

NAVIJAČI U NEVERICI! Samo ovako Srbija može do pobede u Oslu!

Pre 20 godina, ove dve selekcije sastale baš na završnom turniru najboljih selekcija Starog kontinenta. Meč je igran u Liježu, a naša selekcija pod imenom Jugoslavija tog 18. juna slavila je sa 1:0 golom Sava Miloševića. Bio je to poslednji takmičarski meč dve selekcije. Ni jedni, ni drugi u naredne dve decenije nisu zaigrali na kontinentalnom šampionatu.

Informer

 

- Sećam se, naravno, meča u Liježu. Odigrali smo odlično. Rano smo postigli gol i kontrolisali igru. Norveška je imala sjajnu ekipu sa Solskjerom, Floom, Iversenom... Bili smo ipak, jači sa više vrhunskih igrača u velikim klubovima. Žao mi je što se tada i mi i oni nismo plasirali u četvrtfinale. Da nas sudija nije pokrao protiv Španije epilog bi bio takav – kazao je za Žurnal Ljubinko Drulović.

Informer

 

Iznenađen je što Norvežana od tada nema na velikim takmičenjima.

- Jeste. Norveška je ozbiljna i organizovana država, imala je stalno predstavnika u Ligi šampiona, ranije Rozenborg, posle Molde, njihovi igrači su u engleskim klubovima, snažnog su mentaliteta, čudi me da nisu napravili bolje rezultate.

Informer

 

Kada se radi o šansama za trijumf, Drulović kaće:

- Šanse su 50:50. Odlučivaće sitnice, taktička disciplina i individualni kvalitet. Ukoliko budemo defanzivno sposobni da ne primimo više od jednog, daćemo bar dva gola.

Informer

Ljubinko Drulović

Čega bi Orlovi trebalo da se pričuvaju?

- Prekida. Norvežanima su uvek bili jaki u tom segmentu igre. Bilo bi dobro i da sprečavamo prekršaje u zoni šuta i centaršuta.