Autor: Informer.rs

09.10.2020.

07:49

Foto:

Sport

(FOTO) HRVATI U TRANSU ZBOG SRBIJE! Neverica! Ko se ovome nadao?

"Orlovi" su u Oslu odigrali jedan od najboljih mečeva poslednjih godina i stigli na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo posle dve decenije. Junak pobede bio je rezervista Sergej Milinković-Savić sa dva gola – u 82. i 103. minutu utakmice.

Informer

 

Pobedi Srbije obradovali su se i Hrvati, jer pobednik ovog baraža ide u njihovu grupu na Evropskom prvenstvu. Srbija će u finalu baraža igrati protiv Škotske, a ako pobedi, ide u grupu D u kojoj su Engleska, Hrvatska i Češka.

Indeks je pratio dešavanjau Oslu iz minuta u minut.

- Srbija nakon produžetaka na korak do Evropskog prvenstva i okršaja sa Hrvatskom.  Srbija je bila puno bolja od domaćina. Neverovatno je šta su igrači Srbije sve promašili u ovom susretu i bila bi prava sportska nepravda da su ispali. Aleksandar Mitrović je promašio prazan gol s pet metara, Filip Đuričić je s tri metra pogodio golmana Jarsteina, a u produžecima je Darko Lazović zatresao stativu - piše Indeks, uz posebnu pohvalu na račun selektora Ljubiše Tumbakovića.

- Potez utakmice napravio je selektor Ljubiša Tumbaković, kada je umesto Đuričića uveo Milinković-Savića, čoveka koji je sa dva gola odveo Srbiju u finale baraža.

Informer

- Haland je u utakmici protiv Srbije bio u potpunosti nevidljiv, dok je Sergej Milinković-Savić s klupe odveo 'orlove' u poslednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvo je pogodio u 82. minutu, ali samo šest minuta kasnije izjednačio je Norman i utakmica je otišla u produžetke. A tamo je u 102. minuti SMS 'panenkom' s ivice peterca srušio Norvešku - piše 24sata.hr.

Informer

 

Majstoriju Sergeja Milinković Savića ispratile su i Sportske novosti - Srbija slavila nakon drame i stigla na korak do sudara sa Hrvatskom, presudio genijalan potez SMS-a.

Srbija je prošla nakon produžetaka, treba reći zasluženo jer je pokazala više - piše Jutarnji list.

Informer

printscreen