Autor: Informer.rs

09.10.2020.

10:13

Foto:

Sport

MAJSTORI, SVAKA ČAST! "Orlovi" ozbiljno profitirali u Oslu!

Došli su naši fudbaleri na korak do šampionata Starog kontinenta na kome nismo učestvovali punih 20 godina.

Takođe, ovim trijumfom naša selekcija je uspela da ojača svoju poziciju u drugom šeširu za predstojeći žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Informer

 

U suštini, posle ovih polufinalnih baraž mečeva, može se reći da je Srbija najveći pobednik, pošto je sada uvećala svoje šanse na 93 odsto da bude u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Mundijal i samim time izbegne neke teške protivnike.

Ipak, nismo još definitivno učvrstili mesto u tom drugom šeširu, s obzirom na to da je i nama i ostalim reprezentacijama preostalo da odigraju još 5 mečeva do žreba.

Ali, pre nekim kalkulacijama u slučaju pobede u nedelju nad Mađarskom u Beogradu u diviziji B Lige nacija, a potom i u finalu baraža nad Škotskom u Beogradu, "Orlovi" bi 99,9 odsto obezbedili mesto u tom drugom šeširu.

Zato je važno da ne samo pobedimo Škotsku kako bismo se plasirali na EURO, već i da pravimo dobre rezultate u Ligi nacija, počevši od predstojećih mečeva protiv Mađarske i Turske koje igramo u narednih 5 dana.

Bonus video