Autor: Informer.rs

14.10.2020.

08:29

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) SPEKTAKL! Nejmar rasturio Peru, Falkao u 91. minutu šokirao Čile!

Meč je obeležio Nejmar sa het-trikom. Doduše, dva pogotka je dao iz penala. Brazil je dva puta gubio, ali je na kraju ipak preokrenuo i slavio. 

Informer

 

Pogađao je as PSŽ-a u 28. i 83. minutu iz penala, te u 94. za konačnu potvrdu trijumfa. Prethodno je Rišarlison izjednačlio u 64. minutu na 2:2, uz asistenciju Firmina, dok je Peru golovima Karilje u 5. i Tapie u 59. imao to vođstvo dva puta.

Informer

 

Peruanci su u finišu meča dobili i dva crvena kartona. Najpre Kaseda u 86. izvan terena, zatim i Zambrano u 89. nakon što je sudija pogledao VAR i uvideo da je domaći igrač koristio lakat.

Napadač Pari Sen Žermena je kompletirao četvrti het-trik u nacionalnom dresu i tako se izjednačio sa Lionelom Mesijem koji je isto to uradio u reprezentaciji Argentine. Primera radi, Kristijano Ronaldo ima samo dva het-trika za Poertugaliju.

Takođe, Nejmar se probio na drugo mesto večne liste strelaca Brazila sa 64 gola. Ispred je samo legendarni Pele sa 77 i mnogi sus a razlogom ubeđeni da će do promene u vrhu uskoro doći.

Urugvaj nije opravdao ulogu favorita u Ekvadoru i poražen je sa 4:2. Luis Suares je sprečio potpunu katastrofu sa svoja dva pogotka u završnici meča.

VAR je poništio čak tri gola - jedan za domaćina i dva za goste. Martinez Estrada je sa dva gola bio junak Ekvadoraca, dok su golove dali još Delgado Mena i Plata. Luis Suarez je, s druge strane, u 83. i 95. minutu pogađao sa bele tačke.

Zanimljiv meč odigrali su i Čile i Kolumbija, završen je bez pobednika - 2:2. Čile je preko Vidala i Sančesa uspeo da preokrene duel, ali ne i da slavi, pošto je Falkao u nadoknadi vremena, u 91.minutu, doneo bod svojoj selekciji.

Pobedu je ostvarila i reprezentacija Paragvaja, koja je na strani savladala Venecuelu sa 1:0.

VAR je poništio čak tri gola - jedan za domaćina i dva za goste. Martinez Estrada je sa dva gola bio junak Ekvadoraca, dok su golove dali još Delgado Mena i Plata. Luis Suarez je, s druge strane, u 83. i 95. minutu pogađao sa bele tačke.