Autor: Informer.rs

15.10.2020.

12:15

Foto:

Sport

BURA U SLOVENIJI! Selektor zlostavlja igrače, ne da im da jedu, hoće da ga oteraju!

Naime, U21 igrači Slovenije odbili su da treniraju i igraju za nacionalni tim sve dok je Gliha selektor, a kroz pismo su pokušali da objasne svoje razloge.

Kako se navodi u pismu, Gliha je vređao igrače, zabranio im je da slave golove i da spavaju u prevozu kada idu na gostovanja, nije im čak dao ni da jedu, a u pismu se navodi primer od 7. septembra ove godine. Pred meč sa Mađarskom u 15 časova, igrači nisu smeli da ručaju, a po naređenju selektora smeli su da doručkuju samo musli i jogurt.

Zabranio im je Gliha i zatvaranje vrata hotelskih soba i danju i noću, a u one sobe koje su bile zatvorene je "provaljivao" univerzalnim ključevima. Igrači nisu smeli da koriste mobilne telefone, da gledaju televizuju tokom odmora, zabranjene su im društvene igre...

Igračima je prekipelo 5. oktobra kada su tri osobe bile pozitivne na koronu, a selektor i pomoćnici su sedeli kod recepcije i pili uz glasnu muziku. To se ponovilo i sledećeg dana, da bi igrači nedugo zatim odlučili da više ne daju telefone selektoru i da spavaju sa zatvorenim vratima. Potom je rečeno kapitenu Janu Mlakaru i Jakobu Novaku da idu kući, pominje se da je navodno koristio tablet posle 23 časa.

Selektor je potom održao sastanak sa igračima i tražio od njih da sami napišu pravila i vrate Mlakara u tim, ali da on više ne može da bude kapiten. Igrači su u međuvremenu napisali ta pravila, ali i pismo kojim poručuju da neće igrati dok je Gliha selektor

Bonus video