Autor: Informer.rs

21.10.2020.

13:12

Foto:

Sport

NA UDARU I SRPSKI KLUBOVI! UEFA uvodi OZBILJNE PROMENE, svi će osetiti posledice!


Novčane nagrade će biti manje u narednih pet sezona zbog pandemije, a UEFA je obavestila sve svoje članice da je to zbog smanjenog prihoda od prodaje TV prava i sponzorskih ugovora.

Informer

Zbog pomeranja Lige šampiona i Lige Evrope, i igranjem bez publike, za sada su izgubili 666 miliona dolara, a pitanje je da li će se na tome zaustaviti pošto je i nova sezona počela u čudnim uslovima i uvek postoji strah od prekida.

Informer

 

Ovo će na svojoj koži osetiti i srpski klubovi koji igraju u evropskim takmičenjima, pošto nagradni fond neće biti sjajan kao što je bio do sada. Crvena zvezda je samo za učešće u dve grupne faze Lige šampiona zaradila 30 miliona evra, dok je mnogo manja nagrada u Ligi Evrope (grupna faza oko 3 miliona evra), a na ovaj novac niko od srpskih klubova neće moći da računa najmanje do 2025. godine. Za sada nije poznato koliko umanjenje je UEFA spremila.

Informer

 

Podećanja radi, Srbija ostaje bez predstavnika u Ligi Evrope od naredne sezone pošto se uvodi novo takmičenje - UEFA konferencijska liga.

Bonus video