Autor: Informer.rs

21.10.2020.

22:56 >> 23:06

Foto:

Sport

(VIDEO) BRUKA Atletiko Madrida u Minhenu! Olimpijakosovo SLAVLJE u Pireju! Liverpul, Siti i Atalanta sigurni na startu takmičenja!

Aktuelni šampion Evrope, minhenski Bajern, je u odbranu titule krenuo silovito. Bavarci su na svom terenu sa ubedljivih 4:0 savladali madridski Atletiko u jednom od derbija prvog kola elitnog takmičenja. Nemački tim je u oba poluvremena postigao po dva gola. U prvom su mrežu Jana Oblaka tresli Kinsli Koman i Leon Gorecka u 28. i 41. minutu, a u drugom su Korentin Toliso u 66. i ponovo Koman, četiri minuta kasnije dotukli rivala. Ipak, sve je moglo biti drugačije da na samom startu drugog dela posle gledanja VAR-a nije poništen gol Žoaa Feliksa zbog ofsajda.

Još jedan veliki derbi igran je u Amsterdamu, gde je prethodni kontinentalni prvak, Liverpul, odneo bodove sa "Johan Krojf Arene". "Redsi" su minimalnim rezultatom savladali Ajaks, a jedini gol na meču bio je delo Nikolasa Taljafika koji je sproveo loptu u mrežu svog tima deset minuta pre kraja prvog poluvremena. Za "kopljanike" je ceo meč sa trakom oko ruke odigrao Dušan Tadić,  a u završnici prvog dela je zamalo postigao gol, ali je Fabinjo izbio loptu sa gol-linije posle loba srpskog reprezentativca.

Jedini remi u terminu od 21 čas viđen je u Milanu gde su Inter i Borusija iz Menhengladbaha odigrali 2:2. Pogotke za nero-azure je postigao Romelu Lukaku, u 49. i 90. minuta, a između toga su gosti dva puta tresli mrežu. Prvo je Rami Bensebaini sa bele tačke izjednačio rezultat, a u 84. minutu je Jonas Hofman doneo prednost Nemcima. U ekipi Intera je ceo meč odigrao kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

Mančester siti je na svom terenu posle preokreta slavio protiv Porta rezultatom 3:1. Gosti su poveli u 14. minutu preko Fernanda Luisa Dijaza, ali je samo sedam minuta kasnije rezultat poravnao Kun Aguero sa bele tačke. U drugom poluvremenu je Ilkaj Gundogan doneo prednost "građanima" u 65. minutu, a konačan rezultat je osam minuta kasnije postavio Feran Tores. Srpski reprezentativac Marko Grujić je ceo meč presedeo na klupi, pa i dalje čeka na debi u dresu Porta.

Atalanta je u gostima ubedljivo trijumfovala protiv Mitjilanda sa 4:0."Boginju provincije" su do pobede pogurali Duvan Zapata, Alehandro Gomez, Luis Murijel golovima u razmaku od 26. do 42. minuta, a tačku na utakmicu je stavio Aleksej Mirančuk u smiraj meča.

Fudbaleri Olimpijakosa su minimalnim rezultatom pobedili Marsej na svom terenu, a gol odluke je pao u prvom minutu sudijske nadoknade meča kada je Koka zatresao mrežu gostiju. Pre toga je pogodak Jorgosa Masurasa poništen zbog ofsajda početkom drugog poluvremena. U ekipi iz Pireja se u startnoj postavi našao Lazar Ranđelović i igrao je do 78. minuta, dok je sa druge strane Nemanja Radonjić dva minuta ranije ušao na teren.

LIGA ŠAMPIONA PRVO KOLO:

Sreda:

Grupa A

Salcburg - Lokomotiva Moskva 2:2(1:1)
(Soboslai 45, Junuzović 50 - Eder 19, Lisakovič 75)

Bajern - Atletiko Madrid 4:0(2:0)
(Koman 28, 72, Gorecka 41, Toliso 66)

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 2:3(0:3)
(Modrić 54, Vinisijus Žunior 59- Tete 29, Varan 33 ag, Solomon 42)

Inter - Borusija Menhengladbah 2:2(0:0)
(Lukaku 49, 90 -Bensebaini 63, Hofman 84)

Grupa C

Mančester siti - Porto 3:1(1:1)
(Aguero 21 p., Gundogan 71 Tores 76- Diaš 14)

Olimpijakos - Marselj 1:0(0:0)
(Koka 90)

Grupa D

Ajaks - Liverpul 0:1(0:1)
(Taljafiko 35 ag)

Midtjilend - Atalanta 0:4(0:3)
(Zapata 26, Gomez 36, Muriel 42, Mirančuk 89)

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

Kraj! Košmar Atletiko Madrida se napokon završio. "Jorgandžije" su potučene do nogu, a iz Minhena odlaze sa četiri gola u svojoj mreži - 4:0! Pored toga, Atalanta je slavila protiv Midtjilanda sa 4:0 u prvoj utakmici grupne faze Lige šampiona. 

90. minut - GOOOOOOOL! Romelu Lukaku na asistenciju Kolarova 2:2! Očekuje nas paklenih 5 minuta na Đuzepe Meaci!

90. minut - SADA BI KARAISKAKI EKSPLODIRAO! Olipijakos vodi protiv Marseja! Gol je postigao Koka u sudijskoj nadoknadi! 

87. minut - GOOOOOOL! Atalanta postiže i četvrti gol, Mirančuk je strelac - 4:0.

85. minut - GOOOOOOOL! Jonas Hofman za potpuni preokret Mehengladbaha u Milanu - 2:1! Šok za Koneta i "neroazure"!

76. minut- Feran Tores povećava prednost Mančester sitija protiv Porta sada je 3:1.

71. minut- Potop Atletika u Minhenu. Četvrti gol Bavaraca i ponovo Koman - 4:0!

67. minut - Vodi Mančester siti, stižu "građani" do potpunog preokreta golom Gundogana - 2:1!

64. minut - GOOOOOOOL! Bajern razbija Atletiko Madrid, goleadu Bavaraca nastavlja Korentin Toliso!

62. minut - GOOOOOOOL! Bensebaini sa bele tačke donosi izjednačenje Borusiji Mehengladbah u Milanu sada je 1:1!

51. minut - Ponovo VAR! Poveo je Olipijakos golom Jorgosa Masurasa, ali je sudija posle konsultacija sa VAR sobom promenio odluku i poništio gol zbog ofsajda. 

49. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Inter na svom terenu golom Romelua Lukakua 1:0! 

47. minut - Ogromna šansa za Ajaks! Sjajno je šutirao Klasen, ali je lopta pogodila stativu! Ostaje 1:0 za Liverpul.

47. minut - VAR! Šok za Bajern na startu drugog dela igre. Postigao je Žoao Feliks gol, ali je VAR poništio zbog ofsajda.

Prvo poluvreme:

49. minut- Imao je Musa Marega veliku šansu da donese Portu novu prednost, ali je glavom šutirao preko gola. 

45. minut- VELIKA ŠANSA! Imao je Ajaks još jednu kolosalnu šansu, ovoga puta preko Dušana Tadića. Sjajno je srpski reprezentativac lobovao Adrijana, ali je Fabinjo "isčupao" loptu iz gola.

41. minut - GOOOOOOOOL! Ponovo Atalanta! Luis Murijel postiže i treći gol, a "boginja" preti da deklasira Midtjiland - 3:0!

40. minut - GOOOOOOOOL! Novi gol u Minhenu, Bajern vodi sa 2:0, Gorecka je strelac!

36. minut - GOOOOOOOOL! Atalanta vodi 2:0! Kapiten Papu Gomez postigao je golčinu i duplirao prednost tima iz Bergama!

35. minut - GOOOOOOOL! Kazna Liverpula, Sadio Mane je šutirao, a Taljafiko trapavo sproveo loptu u svoju mrežu - 1:0.

33. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Ajaks da povede protiv Liverpula, imao je Neres sjajnu šansu, ali je Adrijan sjajno odreagovao. 

29. minut - GOOOOOOOOOOL! Kingsli Koman dovodi Bajern do prednosti protiv Atletiko Madrida 1:0!

26. minut - GOOOOOOOOL! Atalanta je povela protiv Midtjilanta, a strelac je Duvan Zapata - 0:1.

20. minut - GOOOOOOOL! Aguero sa bele tačke 1:1! Imao je golman Merčesin loptu na ruci, ali je ona ipak završila u mreži. 

17. minut - PENAL! Mačester siti ekspresno odgovara! Pepe je srušio Rahima Sterlinga, a arbitar Treimanis je pokazao na belu tačku! 

14. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Porto u Mančesteru! Minijatura Luiša Dijaša, pretrčao je kompletnu odbranu "građana" i pogodio za 1:0!

10. minut - Posle deset minuta igre mreže miruju! Najveću šansu na svim utakmicama imao je Gosens na meču Midtjilanda i Atalante.

1. minut - Sve utakmice su počele! 

Za manje od deset minuta počinju preostale utakmice prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Drugo poluvreme:

Opširnije o utakmicama koje su se igrale od 18:55 OVDE.

KRAJ! Prve dve utakmice današnjeg programa su gotove. Napravio je Šahtjor od gotovog veresiju! Imali su velikih 3:0 u Madridu protiv Reala posle prvog poluvremena, ali su zamalo sve prosuli. VAR je spasio Ukrajince pošto je poništen gol Federika Valverdea. Na kraju sva tri boda idu na istok Evrope 3:2(3:0).

Lokomotiva iz Moskve izvukla je bod u Salcburgu! Četa Marka Nikolića imala je prednost u prvom poluvremenu, ali je lako mogla i da izgubi ovaj duel. Imao je Patson Daka veliku šansu u nadoknadi vremena da donese pobedu svojoj ekipi, ali je golman Lokomotive dobro odreagovao i spasio bod. Na kraju rezultat je bio 2:2(1:1). 

91. minut - VAR menja odluku! Pogodak Federika Valveredea se neće priznati, Šahtjor je uspeo da preživi drugo poluvreme u Madridu i osvoji sva tri boda - 3:2!

74. minut - GOOOOOOOOL! Lokomotiva stiže do izjednačenja 2:2! "Zlatna" izmena Marka Nikolića Vitali Lisakovič je strelac. 

58. minut - GOOOOOOOL! Ušao je Vinisijus Žunior u igru umesto Luke Jovića i posle samo deset sekundi pogodio za 2:3! Biće drame u Madridu!

54. minut - GOOOL! Pogodak u Madridu. Modrić je smanjio na 1:3. MOžda je ovo nagoveštaj povratka Madriđana.

50. minut - GOOOL! Junuzović preokreće na 2:1.Pogodađa sa ivice šesnaesterca. Salcburg od 0:1 dolazi do 2:1.

20:20 - Olimpijakos dočekuje Marsej, a Lazar Ranđelović nalazi se u startnoj postavi crveno-belih.

19:56 - Kapiten reprezentacije Srbije, Aleksandar Kolarov igra od prvog minuta protiv Borusije Mehengladbah. 

19:54 - Ivan Šaponjić vreba šansu sa klupe na večerašnjoj utakmici njegovog Atletiko Madrida i Bajern Minhena. 

19:50 - Bilo je mnogo nagađanja ko će zameniti Van Dajka, koji je doživeo tešku povredu kolena, u srcu Liverpulove odbrane, a Jirgen Klop se opredelio da Fabinja povuče iz veznog reda na poziciju štopera. 

19:43 - Krojf Arena spremna je za sudar Ajaksa i Liverpula, prvi još od davne 1966. godine!

19:40 - GOOOOOOOOOOOL! Salcburg poravnava pred sam kraj prvog poluvremena, strelac je Dominik Soboslai - 1:1!

19:38 - U toku su prve dve utakmice današnjeg programa. Real Madrid na svom terenu gubi sa 3:0 od Šahtjora, dok Lokomotiva iz Moskve ima minimalnu prednost protiv Red Bul Salcburga.

Golove za Šahtjor postigli su Tete, Solomom i Varan autogol. Tri komada za samo 13  minuta završilo je u mreži Reala.

19:36 - Juče je odigrano prvih osam utakmica, opširnije OVDE.

19:35 - Dobro došli na blog vezan za prvo kolo grupne faze Lige šampiona. Od 21.00 očekuje nas šest veoma interesantnih utakmica. Nesuđeno finale najelitnijeg klupskog takmičenja iz sezone 2018/19, između Ajaksa i Liverpula desiće se danas. Dok je najzvučniji duel današnjeg programa definitivno sudar branioca trona Bajerna i Atletiko Madrida. 

LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO
 

Sreda:

Grupa A

Salcburg - Lokomotiva Moskva 2:2(1:1)
(Soboslai 45, Junuzović 50 - Eder 19, Lisakovič 75)

Bajern - Atletiko Madrid 4:0(2:0)
(Koman 28, 72, Gorecka 41, Toliso 66)

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 2:3(0:3)
(Modrić 54, Vinisijus Žunior 59- Tete 29, Varan 33 ag, Solomon 42)

Inter - Borusija Menhengladbah 2:2(0:0)
(Lukaku 49, 90 -Bensebaini 63, Hofman 84)

Grupa C

Mančester siti - Porto 3:1(1:1)
(Aguero 21 p., Gundogan 71 Tores 76- Diaš 14)

Olimpijakos - Marselj 0:0(0:0)

Grupa B

Ajaks - Liverpul 0:1(0:1)
(Taljafiko 35 ag)

Midtjilend - Atalanta 0:4(0:3)
(Zapata 26, Gomez 36, Muriel 42, Mirančuk 89)

Utorak:

Grupa E

Čelsi - Sevilja 0:0(0:0)

Ren - Krasnodar 1:1(0:0)
(Žirasi 56 - Rodrigez 58)


Grupa F

Zenit - Briž 1:2(0:0)
(Horvat 74 ag. - Denis 63, De Ketelare 90+3)

Lacio - Borusija Dortmund 3:1(2:0)
(Imobile 6, Felipe 24, Akpa Akpro 75-Haland 71)

Grupa G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2(0:0)
(Morata 46, 84)

Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)
(Mesi 27, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 83, Dembele 90 - Haratin 70)

Grupa H

PSŽ - Mančester Junajted 1:2(0:1)
(Marsijal 56 ag- Rašford 90, Fernandeš 23)

Lajpcig - Istanbul Bašakšehir 2:0(2:0)
(Anhelinjo 16, 20)