Autor: Informer.rs

31.10.2020.

13:11

Foto:

Sport

BILA JEDNOM JEDNA BARSA... Slavni katalonski klub pred BANKROTOM!

Otišao je Bartomeu, ali problemi u Barseloni su ostali! Koronavirus uzela je maha zbog ogromnog broja zaraženih igrača, ali su neki klubovi na svojoj koži osetili i šta znači finansijska kriza zbog pandemije.

Jedan od onih za koje se činilo da su nesalomivi, sada je pred finansijskim kolapsom - Barselona!

Informer

Kako su se prihodi smanjivali iz dana u dan, a rashodi ostali isti, Barselona je utehu pokušala da nađe u smanjenju plata igračima, ali svi su odbili na insistiranje Lionela Mesija. 

Plan uprave bio je da od petog novembra, pa sve go januara uspeju da uštede oko 200.000.000 evra ukoliko smanje primanja igrača i tako izbegnu bankrot. Privremeni predsednik Barselone, Karles Tusket istakao je da je situacija izuzetno ozbiljna. 

Informer

- Naš glavni problem je ekonomska slika kluba. Pandemija je jako udarila na naš klub. Zavisimo od turizma, a njega nema sada. Moramo da smislimo način da ovo prebrodimo, inače bi moglo da bude svega - istakao je Tusket za Radio Kataloniju. 

Za sada nije poznato da li je nova, privremena, uprava uspela da "omekša" igrače i natera ih na smanjenje plata od oko 30 odsto, a ukoliko nije Barselona e teško opstati. 

Podsećamo izbori za novog predsednika održaće se tek u martu naredne godine.