Autor: Informer.rs

03.11.2020.

13:31

Foto:

Sport

OGLASIO SE UNIVERZITET U BEOGRADU, OGRAĐUJE SE OD VULETIĆA! Povredio je interese i ugled Pravnog fakulteta!

Veliku prašinu je podigla objava čelnika Partizana na društvenim mrežama koja je sadržala i fotografiju sina Snežane i Milana Borjana. 

Milan i Snežana angažovali su advokata, traže maksimalnu kaznu za Vuletića, a supruga golmana Zvezde uputila je i apel dekanu Pravnog fakulteta.

-  Prema materijalima dostavljenim Univerzitetu, prof. Vuletić je na društvenim mrežama postavljao neprimeren sadržaj, koji je privukao značajnu pažnju javnosti, a za koji postoje indicije da je njime izvršena povreda ugleda i časti porodice Borjan.

Informer

 

Rektorski kolegijum smatra da je prof. Vuletić navedenim postupanjem povredio interese i ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Očekuje se odgovorno i savesno ponašanje prof. Vuletića, u skladu sa zakonom i univerzitetskim i fakultetskim propisima kojima je uređen akademski integritet.

Univerzitet se u celosti ograđuje od ovog primera štetnog postupanja jednog člana akademske zajednice Univerziteta i najoštrije ga osuđuje. Univerzitet od svojih nastavnika, saradnika, istraživača, studenata i nenastavnog osoblja očekuje da štite dostojanstvo i integritet Univerziteta i njegovih članica (fakulteta i instituta), kako u redovnim aktivnostima u vezi sa nastavom i istraživanjem, tako i u njihovim vanuniverzitetskim poslovima i aktivnostima.

Bonus video