Autor: Informer.rs

05.11.2020.

13:21

Foto:

Sport

(FOTO/VIDEO) KLASIČNI OSTVLJANI! Igrači za PRLJAVE POSLOVE, Endi Robertson DIRIGENT skromnih Škota!

U odnosu na utakmice u prethodnom reprezentativnom bloku, selektor Škota, Stiv Klark, sada će na raspolaganju imati Krejga Gordona, golmana Hartsa. Pored njega tu je Dejvid Maršal, koji sigurnio ostaje prvi izbor među stativama. Kao treći golman pozvan je Rendžersov Dđo Meklafin. Jak golmanski trio stiže u Beograd. 

Selektor Klark poznat je kao ljubitelj formacije 3-5-2, koja više liči da Škoti igraju sa petoricom nazad za očekivati je to i protiv naše reprezentacije. Škoti podsećaju da je naša reprezentacija opasna i da će bekovi morati više vremena da provedu u defanzivnim zadatcima. Levi bek sigurno će biti Endi Robertson, kapiten Škotske i jedan od najboljih igrača na svetu na toj poziciji. Sa druge strane prostor pored desne aut-linije pokrivaće Stefen O'Doneli iz Motervela. O'Doneli je šansu prigrabio pošto je prvi izbor na toj poziciji Liam Palmer bio povređen pa ga nije bilo na reprezentativnim okupljanjima. 

Informer

U formaciji sa tri štopera Skot Mektominej biće vraćen iz veznog reda među centralne defanzivce. Tamo će mu društvo praviti Skot MekKena iz Notkingem Foresta. Za MekKenu Škoti kažu da je sjajno čuvao Aleksandra Mitrovića dok je još igrao u Čepionšipu.

Treći štoper biće Kiran Tirni. Arsenalov fudbaler i u klubu popunjava to mesto, tako da ta odluka ne čudi. Pored njih slektor Klark ima na raspolaganju Lijama Kupera, Endija Kosidina i Grega Tejlora na klupi. 

Informer

Škoti ističu da je Džon MekGin siguran u startnoj postavi posle sjajnih igara u Aston Vili. Najneizvesnije je ko će mu praviti društvo u srcu veznog reda. Ako se Mektominej povuče na štopera, to ostavlja prostora a Stjuarta Armstronga, ali se veznjak Sautemtona tek oporavio od koronavirusa i pitanje je u kakvomće stanju biti pred finale baraža.

Tu je i Rajan Džek iz Rendžersa, kao i Seltikov Kalum MekGregor. Heroj Keni MekLin iz penal serije sa Izraelom je najeralnija opcija. Škoti ističu da će to ko bude igrao u Beogradu u veznom redu odrediti na koji način oni žele da igraju. 

Informer

U napadu šktoski mediji najviše šansi daju Rajanu Kristiju, jer kako navode njegovo pozicioniranje u međuprostoru moglo bi da pomogne njihovoj reprezentaciji. Pored njega tu je i Rajan Frejzer iz Njukasla, ali i Lindon Dijks koji će gotovo sigurno biti starter na "Marakani". Tu su još Livingston iz KPR-a, kao i Oli MekBarni iz Šefild junajteda koji igra sve bolje. 

Informer