Autor: Informer.rs

09.11.2020.

10:14

Foto:

Sport

SRBIJA NA NOGAMA ZBOG "ORLOVA"! Petrić za Informer.rs otkriva šta NE SMEJU, ali i ŠTA MORAJU DA URADE kako bi SRUŠILI ŠKOTE!

Posle pobede i odlične igre "orlova" protiv Norveške (2:1) u polufinalu baraža Lige nacije, navijači veruju da će protiv Škotske biti samo odrađivanje posla. Veliki deo javnosti u Srbiji već je reprezentaciju poslao na Evropsko prvenstvo.

Istina, ne možemo im zameriti, na najvećoj smotri fudbala Starog kontinenta nismo bili 20 godina. Ali, neće biti lako protiv Škota, upozorana i Gordan Petrić, odnedavno trener slovenačke Gorice, koji je osam godina proveo u Škotskoj igrajući za Dandi, Rendžers i Harts.

Neće biti lako

Igra se jedan meč, nije lako. Utakmicu može da reši jedna greška ili jedan dobar potez
Gordan Petrić

- Škote sigurno ne smemo da potcenimo. Mi nismo bili 20 godina na Evropskom prvenstvu, a i oni dugo čekaju da se domognu takmičenja, pa će doći spremni. Neće sigurno biti lako, a ja ne verujem da će ih sami igrači i stručni štab Srbije potceniti. Čeka nas teška utakmica, posebno što je nokaut sistem. Igra se jedan meč. Dodarno će biti Teško što je to već dobijen meč, kako mnogi smatraju, a nije tako - rekao je za Informer.rs.

Možda nemaju Škoti individualce, ali njihova snaga je u nečem drugom i to ne smemo da zanemarimo.

- Ono su tim – istakao je Petrić.

Čak devet igrača igra u Premijer ligi. Zbog problema sa povredama nema veziste Džona Fleka, kao ni napadača Seltika Džejmsa Foresta. Ali golman Derbija Dejvid Maršal potpuno je spreman, kao i vezista Mančester junajteda Skot Mektomini, dok će u srcu odbrane biti odlični Deklan Galaher iz Madervela. Tu je Tirni, dok je lider tima Liverpulov as Endrju Robertson. Imaju iskusnog selektora Stivena Klarka.

Informer

 


- Imaju igrače koji igraju u Liverpulu, Arsenalu, Aston Vili, Seltiku, Rendžersu… Moraju ozbiljno da se shvate, igraju u svojim klubovima i sigurno dolaze spremni. Iskusni su i ne igraju prvi put ovakve utakmice. Takođe, Stiven Klark je izuzetno ozbiljan i iskusan stručnjak. Navikao je na ovakve utakmice, dugo je u fudbalu. A čeka nas i drugačija utakmica nego ona protiv Norveške posebno jer igraju u sličnom sistemu kao i Srbija, a igra se samo jedan meč.

Škoti su u naletu, tri utakmice nisi primili gol iz igre. Takođe, osam mečeva su bez poraza. Poslednji su doživeli u oktobru prošle godine od Rusije (4:0). Ali, ako “orlovi” ponove igru kao u  Oslu, neće navijači morati da brinu, smatra Petrić.

- Nisu izgubili poslednjih nekoliko utakmica i to ne sme da se zanemari. Igrali su protiv Slovačke, Češke… nisu to loše ekipe. Međutim, ako odigramo kao protiv Norveške mislim da ćemo mi biti u prednosti. Ali, neće to biti lako ponoviti onakvu partiju. To je u sportu najteže. 

Bljesnuli su “orlovi” u Oslu, a onda razočarali u Ligi nacija protiv Mađarske i Turske. Da li bi trebalo da brinemo?

- Istina, ali nisu igrali isti timovi, a i to je Liga nacija, takmičenje, uvek možete da probate neke druge igrače. Ne moraju te dve utakmica ništa da znače.

Biće i Škoti pod pristikom, navijači dugo čekaju da se nađu na Evropskom prvenstvu.

Informer

 


- Mislim da će im biti lakše nego nama. Dolaze u Beograd i biće rasterećeni. Oni svaki meč igraju na isti način. Maksimalno, do kraja, bez obzira na to da li je utakmica prijateljska ili takmičarska. Takvi su i navijači, očekuju da odigraju najbolje što mogu i da daju sve od sebe. Tako će i igrati.

Na istom nivou igraju od prvog do 90. mnuta, bez obzira na to da li vode ili gube, ne predaju se, borbeni su.

- Ako budu tako igrali, istim intenzitetom od prvog do poslednjeg minuta možda u tome pronađemo našu šansu, možda možemo to da iskoristimo. Igra se jedan meč, nije lako. Utakmicu može da reši jedna greška ili jedan dobar potez. Mi smo takvi, nešto jednostavno možemo da iskompolikujemo, ali i komplikovano da iskoristimo, pretvorimo u našu prednost.

Ne želi Petrić da priča o tome ko bi mogao da reši meč.

- Svi mogu da reše meč. Čast je igrati za reprezentaciju, to je najbolje što Srbija ima. Samo da ponovimo igru kao protiv Norveške – ponovio je Petrić.

Bonus video